Handleiding database

De database zal in de nabije toekomst alle beschikbare gegevens van de Interne en Externe competitie bevatten.
Een goede database bevat veel informatie die zowel in algemene zin alsook in detail op vragen van de gebruiker antwoord kan geven.
Het ontwerp en de technische kant zijn en worden verzorgd door mijn kleinzoon Rob Hoogland die iets dergelijks al eerder voor zijn eigen club SV Nieuwerkerk heeft gemaakt.
Enkele details zijn aangepast en mede dankzij een uitgebreid archief kan de database uitgroeien tot een bron waarin de personen en cijfers van een groot aantal jaren eenvoudig zijn terug te vinden.

Na een klik op Database in de horizontale navigatiebalk zijn drie links beschikbaar, Intern, Extern en Handleiding.

In Intern zijn alle gegevens verwerkt van de interne competities vanaf september 2005. Vroegere gegevens zijn helaas niet meer bechikbaar

In Extern is een deel van de beschikbare gegevens verwerkt. Het terughalen en invoeren van de nog niet verwerkte gegevens is tijdrovend maar er wordt aan gewerkt.
Teamgegevens zijn verwerkt van Krimpen 1 vanaf het eerste KNSB jaar 1979, Krimpen 2 vanaf 1997 en de overige teams vanaf 2005.
Gegevens van de individuele resultaten van de Krimpen-1-spelers zijn verwerkt vanaf 1997 en van de spelers in de overige teams vanaf 2007

De basis van de database (DB) is een horizontale balk in de kop met de tekst:

SV Krimpen      Spelers      Intern      Extern      keuzevak 1     keuzevak 2
de tekst in de keuzevakken is afhankelijk van de laatste invoer.

SV Krimpen geeft alleen aan dat het een DB is van SV Krimpen en heeft verder geen functie.

Spelers    Klik op aaa en typ daarna de eerste letters van een naam of selecteer een naam in de spelerslijst.Van de gekozen speler in de interne competitie wordt het volgende zichtbaar:
1. Het totaal aantal gespeelde partijen en in een cirkeldiagram de verhouding winst-remise-verlies.
2. Het ratingverloop over een groot aantal jaren.
3.  Alle tegenstanders en per tegenstander het aantal partijen, winst, remise, verlies en percentage.
Een klik op de naam van de tegenstander toont onder de kopen Datum, Wit, Zwart en Uitslag de resultaten van de tegen die tegenstander gespeelde partijen.

Intern   Toont de gegevens van de interne competitie in:
1.  Stand  De stand na de laatst gespeelde ronde
a. Een klik op een ronde in de kolom Rondes toont de stand direct na de gekozen ronde
b. Een klik op een spelersnaam toont onder de koppen Datum, Witspeler, Zwartspeler en Uitslag alle partijen van de gekozen speler in die periode. Dit kan ook in Partijen en Kruistabel worden toegepast.
2. Partijen.   Toont de uitslagen van alle partijen van de in de kop aangegeven ronde.
3.  Kruistabel.  Toont de kruistabel na de laatste of gekozen ronde.

Extern-Uitslagen
Selecteer in de keuzevakken het gewenste team en seizoen.
Klik voor individuele resultaten op de regel van een wedstrijd.
Het aantal zoekmogelijkheden van Extern wordt uitgebreid.

Henk Verver