Waar gebeurd 3


In groep 2 is alles mogelijk.
Soms komen spelers 30 minuten later binnen om zich aan te melden voor een partij. Ja, ja.
Spelers komen op tijd binnen, maar melden zich niet aan bij de groepsleider. Zij komen vervolgens 7 minuten na 20.00 uur vragen wie de tegenstander is. Als antwoord wordt dan gegeven dat aanmelden noodzakelijk is. O, uh, was het antwoord.

Er zijn spelers die verschillende pionnen en een volle toren achter staan. Ja u leest het goed, geen halve toren, maar een volle toren en vervolgens glashard met stalen gezicht remise aan te bieden. Verbazing.

Ook zijn er spelers die na een verloren partij vragen of de partij voor het heusie was. Ook hier met enige verbazing op gereageerd.

Goed nieuws! Een beperkt aantal leden werken mee aan het opruimen van borden, stukken en klokken. Dat is goed nieuws. Oud nieuws is, dat een groot aantal leden het gebruikte schaakmateriaal klakkeloos achter zich laten. Stukken dwarrelen over de tafel, een enkel stuk komt terecht op de grond.

De speler met wit is verantwoordelijk voor het melden van de partijuitslag. Een goed plan is dat beide spelers zorg dragen voor het materiaal.

Het huidige indelingsprogramma geeft de nodige problemen. Dat wil zeggen, als de opkomst van deelnemers gering is. Handmatig indelen is dan noodzakelijk en dubbele partijen zijn geboden, waarbij rekening met kleurverschil en voldoende ronden tussen de dubbele partijen wordt gehouden.

Parallel met het indelingsprogramma Sevilla wordt een alternatief indelingsprogramma bij gehouden. Dit tot het einde van het huidige seizoen. Een voorlopige conclusie is dat de resultaten hiervan gunstig zijn.

Maandagavond 26 maart a.s. wordt de laatste ronde gehouden van de voorronde van groep 1 en groep 2.
Maandag 2 april a.s. volgen de finaleronden.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Waar gebeurd

 • Ed Singeling

  Ooit was ik wedstrijd- en groepsleider. De mededeling over opruimen komt mij bekend voor.Destijds droomde ik dat iedereen zijn spullen opruimde, ja, er ontstond af en toe strijd om wie bord, klok en stukken mocht opbergen. Deze droom was zo sterk dat ik dacht dat het gedroomde werkelijk gebeurd was.

  Maar dan, de eerstvolgende maandagavond. Welk een bittere teleurstelling; mijn droom was een wensdroom.

  Toch jammer dat bij een aardige vereniging als SV Krimpen een zo triviaal iets als opruimen een ergernisgevend probleem blijft.

  Ed Singeling

 • Peter de Weerd

  1) Ik neem aan dat we op Tweede Paasdag niet schaken en dat de finaleronden dus beginnen op maandag 9 april.
  2) Als de kennis van de gang van zaken in de HHC onvoldoende is zou ik het advies willen geven om daarover een mail te doen uitgaan naar de leden of naar een deel van de leden. Dan worden mensen directer aangesproken dan met een bericht op de website. Ook voor ervaren clubschakers zoals ondergetekende – volgend seizoen waarschijnlijk weer terug in groep 2 – kan daar wat nieuws in staan. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de witspeler de uitslag moet doorgeven.
  Een alternatief is om in de speelzaal een duidelijk zichtbare poster op te hangen met onze huisregels.
  3) Tot slot: de lage deelname in groep 2 is een zeer verontrustende ontwikkeling . Als de onderkant van ons schaakgebouw scheuren begint te vertonen stort het gebouw in. Ik hoop dat het inzicht dat de stevigheid van een gebouw wordt bepaald door de onderkant en niet door het dak de komende tijd meer volgers krijgt. Voor dit probleem zijn er twee oplossingen: a) spelen in één groep; b) spelen met een elitegroep en daaronder een grote groep. Tot nu toe geeft variant a mijn voorkeur (ingevuld in de enquete) maar voor variant b is ook veel te zeggen en is mogelijk het juiste midden tussen de verschillende wensen

 • Ed singeling

  Waarde Peter,
  Sedert circa 30 jaar bestaat bij mij de wens, door jou onder 3 a verwoord. Komt hier een voorstel uit voort, dan hoor ik tot de voorstemmers.