Online schaken nog niet wat het moet zijn

Maandagavond 27 april 2020, het was Koningsdag, ik weet het en we hadden wellicht verkeerde instellingen gemaakt, maar er waren slechts 2 deelnemers en het toernooi werd door chess.com geannuleerd. Ook is het duidelijk dat na een aantal weken verschillende deelnemers nog niet de juiste weg weten te vinden naar het aankomend toernooi op chess.com.
Gaat dan alles mis? Nee, want dinsdagavond 28 april speelde we een testmatch met De Pionier uit Hellevoetsluis. Deze testmatch is een voorloper op de online massakamp op 25 mei 2020 tegen RSR Ivoren Toren. De uitslag hiervan was 2 – 2. en alle instellingen waren correct.

Ik zal in het vervolg in elke email naar de deelnemers, voor een aankomend toernooi, het hieronder geplaatste tabelletje meesturen, inclusief de bij behorende toernooinaam, speeldatum en aanvangstijd.
Alle aangemelde deelnemers van het online schaken krijgen per email een bericht over een aankomend toernooi op chess.com.
We investeren veel tijd in het organiseren van het online schaken. We mogen toch hopen op een ruime deelname van veel van onze aangemelde leden.

STAPPENPLAN NAAR TOERNOOIPAGINA

Toernooinaamkrimpenblitz5/5
Speeldatummaandagavond 4 mei 2020
Aanvangstijd20.15 uur
Klikken op:Inloggen 1 uur voor aanvang partij
1chess.com/club/S-V-krimpenU bevindt zich op de homepage
2playEr klapt een 2e menu uit
3live schakenBovenaan in het uitgeklapte menu
4online schaaktoernooienUiterst rechts van uw scherm
5krimpenblitz5/5Links van het online schaaaktoernooien
6MeedoenU speelt mee in een snelschaaktoernooi
7 ronden, 5 min. en 5 sec. increment per zet,
7Op het rechtse tekstveld komt de indelingKlik op uw naam en uw met de naam van tegenstander staan onder enboven het schaakbord
8Uw partij verschijnt na 20.15 uurDe Witspeler doet de eerste zet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *