Bericht aan de leden

Beste leden van SV Krimpen aan den IJssel,

De coronacrisis heeft een abrupt einde gemaakt aan het seizoen 2019-2020. Sinds april heeft het bestuur de ontwikkelingen in de gaten gehouden en regelmatig overleg gevoerd hoe hierop te reageren. De KNSB heeft een enquête gehouden onder de bestuurders van de schaakverenigingen en daarmee een uitvraag gedaan wat de verwachtingen waren. Tot onze verbijstering gaf niet minder dan 40% aan na 1 september naar de oude situatie terug te willen. Let wel, dit was in mei zonder dat er zicht was op de verruimende maatregelen per 1 juli. Wij vonden dit verontrustend omdat dit onzes inziens blijk gaf van het niet nemen van de verantwoordelijkheid die bestuurders hebben voor het welzijn van hun leden. Ons uitgangspunt was en is dat we er alles aan moeten doen om omstandigheden te scheppen, waaronder onze leden veilig de schaaksport kunnen beoefenen. Wij beseffen dat het komend seizoen een tussenseizoen gaat worden; een seizoen zonder degradatie en promotie vanwege de onzekere toekomst, maar wel met plezier in het schaken. Helaas hebben we van de KNSB nog geen concrete richtlijnen ontvangen, maar men heeft wel toegezegd te komen met een schaakprotocol, gebaseerd op de richtlijnen van het NOC/NSF. Wij zullen het dit schaakprotocol en de richtlijnen van het NOC/NSF volgen.

De KNSB heeft de start van de competitie uitgesteld naar 31 oktober, wat meer tijd geeft om de juiste maatregelen te nemen. De RSB heeft de start van haar competitie ook uitgesteld en wel naar 26 oktober. Zodra daar meer over bekend is, zullen we u op de hoogte brengen.

Inmiddels hebben wij onze nieuwe locatie in het bowlingcentrum gecontroleerd. Wat dit betreft kunnen wij u melden dat onze nieuwe speellocatie coronaproof is. Dat wil zeggen dat we 1,5 meter afstand kunnen bewaren en dat het ventilatiesysteem naar behoren werkt. Belangrijk is dat er een topkoeling systeem wordt gebruikt. De lucht wordt afgevoerd naar buiten en wordt niet gerecycled.

De KNSB heeft ontheffing gevraagd voor de 1,5 meter richtlijn voor wat betreft de afstand tussen directe tegenstanders. Wij denken nu na over oplossingen om dit probleem te ondervangen. Onze secretaris, Dick van Buuren maakt een proefmodel van een scherm wat hij heeft ontworpen. Een tekening hiervan is op de website te vinden. Dit is het enige openstaande punt voor wat betreft het veilig maken van onze speellocatie. We zullen zorgen dat er desinfecterende middelen aanwezig zijn in de speelzaal. De eigenaar heeft inmiddels een nieuwe vloer en nieuwe verlichting aangebracht, als mede een zwaar gordijn wat het geluid van de naast gelegen ruimte voldoende dempt. Kortom wij zijn ver met de voorbereidingen voor het komende seizoen.

De interne competitie voor junioren kan gewoon doorgang vinden. Harold en zijn team van begeleiders zal zorgen voor een veilige omgeving en de competitie voor de jeugd zal dan ook maandag 14 september van start gaan. De jeugd start om 18.30 en stopt om uiterlijk 19.45.

De senioren starten om 20.15 om ervoor te zorgen dat de groepen goed gescheiden blijven. De senioren gaan dit seizoen spelen in 1 grote groep volgens het Keizersysteem. Dit biedt de benodigde flexibiliteit en geeft invulling aan de verwachting dat we met een tussenseizoen te maken gaan krijgen. Geen promotie degradatieregeling en een normaal speeltempo. Wij denken zo de behoefte in te vullen om weer eens een normale, niet digitale, partij te spelen. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte mocht hierin verandering komen.

De Algemene Ledenvergadering wordt dit jaar niet gehouden in de laatste week van augustus, maar op maandag 7 september, start om 20.00. We zorgen dat er 1,5 meter tussenruimte is en dat de ruimte goed geventileerd wordt. De interne competitie start die week daarop en wel op maandag 14 september.

Wij vertrouwen erop dat we in september weer onze geliefde schaaksport kunnen beoefenen onder veilige omstandigheden. Tot dan en blijf gezond!

Namens het bestuur van SV Krimpen aan den IJssel,

Peter Glissenaar
Voorzitter

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *