1e RSB Grand Prix Jeugdschaaktoernooi

Niet alleen op de clubavond maar ook buiten de clubavond zijn onze jeugdschakers actief in het nieuwe schaakseizoen. Op zaterdag 23 september 2017 deden een aantal Krimpense jeugdspelers mee aan het 1e Grand Prix Jeugdschaaktoernooi van de Rotterdamse Schaak Bond. Dit schaaktoernooi werd gehouden in het Denksportcentrum in Papendrecht. Het was het eerste schaaktoernooi uit een serie van in totaal 8 Grand Prix Jeugdschaaktoernooien die het komende seizoen worden gehouden op verschillende locaties in de Rotterdamse regio.

 Er waren een A-groep, een B-groep en de groepen 1 tot en met 7. De kinderen waren op speelsterkte ingedeeld op basis van de KNSB jeugdrating. In de A-groep speelden de sterkste spelers en aflopend in speelsterkte speelden in groep 7 de zwakste spelers.

 Buiten scheen het zonnetje vrolijk en binnen? Hier volgt het verslag met de resultaten van onze jeugdschakers.

 In de B-groep speelden Lennard en Cornelis Pols. Na de onderlinge tactische remise in de eerste ronde verloor Lennard in de tweede ronde zijn dame en de partij. Cornelis won al snel een stuk, speelde de partij netjes uit en haalde het volle punt binnen. In de derde ronde verloor Lennard jammer genoeg weer en zijn kansen op een goede eindrangschikking leken verkeken. Cornelis gaf een gewonnen eindspel uit handen en moest genoegen nemen met een remise. Lennard won in de vierde ronde keurig het eindspel terwijl Cornelis een nederlaag moest incasseren. In de vijfde ronde won Lennard opnieuw en Cornelis speelde remise tegen de winnaar. Zo bereikten de broers toch een mooie gedeelde 2e en 3e plaats en namen zij twee prachtige bekers mee naar huis. Tot zo ver scheen het zonnetje, ook in de speelzaal.

 Thom van Duin was ingedeeld in groep 3. Dit kwam door zijn goede resultaten bij de Persoonlijk Jeugd Kampioenschappen van de Rotterdamse Schaak Bond in maart van dit jaar. Toen wij voor aanvang van het toernooi de indeling zagen, dachten we al dat Thom een heel moeilijke middag zou krijgen. Nou, dat bleek ook wel! Ondanks dat hij dapper streed, zijn hoofd niet liet hangen, kreeg hij toch de ene na de andere nederlaag te verwerken. Een aantal malen was hij dicht bij een resultaat maar dan ging het jammer genoeg toch nog net mis. Thom eindigde met 0 punten uit 7 wedstrijden. Voor Thom was er even geen zonnetje. Jammer Thom, volgende keer beter!

 In groep 4 speelde Jonathan Pols. Ook hij was vrij hoog ingedeeld en had een zware middag. Gelukkig wist hij toch één keer te winnen. Jonathan eindigde uiteindelijk met 1 punt uit 7 wedstrijden. Ook voor hem geldt: volgende keer beter!

 En wat de volgende keer betreft… dan gaan er toch zeker wel veel meer Krimpense jeugdschakers mee?! Dat is in November, als het buiten koud en guur is! Dan wordt er geschaakt in een warme schaakzaal in Hellevoetsluis.

 Frits van Duin.

 Naschrift: Een dag na zijn minder leuke score pakte Thom weer vrolijk de schaakstukken en heeft met veel plezier geschaakt! En zo hoort het ook!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons