Het Houten Paard V1-Krimpen V3 

Het was vrijdagavond, zonder de autoradio aan draaide ik de achteruit het parkeervak uit om even later bij Michel voor de deur te parkeren. Trouwens, wisten jullie dat het daar 1 richtingsverkeer geworden is, met een drie tal rode paaltje en 2 extra Kliko’s om dit duidelijk te maken. Het is dan even steken om zo tegen het verkeer in op de plaats van bestemming te belanden. Het sluip er dan toch in als het nu zo moeizaam gaat zal het waarschijnlijk een zware avond worden.  Thomas stond al klaar en David stapte in om onze weg te vervolgen.  

We waren net iets te laat in Brielle. Knooppunt Ridderkerk uit altijd lastig. Inderdaad even Rotterdam- Zuid aan tikken en door richting de A15.

We mogen aantreden in een knus zaaltje die gesierd werd met plafondplaten en geel behang. In de verte draaide de laptop op XP en vulde de zaal met een zacht gezoem. Dit gezoem werd vaak verbroken door uitbundige schakers die voortaan hun gehoorapparaat een tandje hoger mogen zetten. Aanzien er 2 interne partijen bezig waren bleef het binnen de perken.

Het partij verloop ging als volgt: Thomas stond redelijk vroeg gewonnen en wist dit naar een goed einde te brengen, tussen door won ik ook. Michel en David hadden deze vrijdag geen haast en schoven de stukken sierlijk over het bord. 
Michel won en David verloor. David heeft heel goed gespeeld maar helaas niet het gewenst resultaat.

Michel maakt het vaak met hele ingewikkelde berekeningen best ingewikkeld en dat is een kunst apart. Nu had hij weloverwogen een stuk tegen 3 pionnen geruild. Het is mooi om te zien dat zoiets uitkomt. Al gaat dat niet vanzelf. Zou er zelf echt geen zin in heb. Op je vrijdagavond de halve wedstrijd naar je drie pionnen te staren en hopen dat ze het halen. Er zijn er dus die het leuk vinden.

Thomas deed een koningsaanval waar ik naast hem achter het boord al mijn vraagtekens bij had. De tegenstander had geen vraagtekens en deed precies wat Thomas verwachtte. Knap gedaan!!! Achteraf was Thomas ook niet zo overtuigd maar je neemt soms een risicootje.

David kwam uiteindelijk 5 minuten tekort om er remise of een overwinnen van te maken en viel in de slotfase.

Om half 1 reden we terug uit het zeer gezellig Brielle. Een compliment aan de gastvrijheid en de gezelligheid na afloop. Hoop ze volgende jaar weer te treffen.

Met deze uitslag zijn alle kansen nog open, we staan uit mijn hoofd tweede in de poule zonder verliespunten. 

Joost van der Valk

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *