Erasmus 2- Krimpen 2  2,5-5,5

In de eerste klasse A RSB heeft Krimpen 2 een probleemloze overwinning behaald op Erasmus 2.

Frans Vreugdenhil was als eerste klaar met de partij. Om 21.00 uur offerde hij een stuk tegen 3 pionnen gevolgd door een pionoffer op g5 voor sterke aanvalskansen. Na Dh5 besliste hij deze mooie partij. Om 22.00 uur stonden wij met 0-2 voor. Ik had een stuk en twee pionnen meer na de verkreukelde zwarte stelling afgewikkeld te hebben naar een eindspel. Samuel Lopes won in een spannend middenspel met g3! Een stuk. De tegenstander verzuimde eerst de dames te ruilen. Invaller Bert van Brussel bouwde langzaam een degelijke stelling op. Hij stond iets beter toen de tegenstander de dame weg blunderde.

De vier partijen waarin wij met wit speelden waren om 10.30 uur allemaal afgelopen met een 0-4 voorsprong voor ons! Onmiddellijk daarna bracht invaller Michel van Cappellen de winst binnen met een solide remise na een Scandinavische opening. Het evenwicht werd niet verbroken.

Eduard Hoogenboom had aanvalskansen omdat de vijandelijke dame (te) veel velden tegelijk moest dekken. Hij maakte het fraai af. Stand: 0,5-5,5. Daarmee was de koek voor ons op.

Henny Versteeg bereikte met zwart een minimaal gelijke stelling. Een blunder kostte de kwaliteit. Hij knokte nog goed door, maar de stelling was niet meer te houden. Bij Kees Greevenbosch was de stelling lang in evenwicht. Hij besloot de stelling te openen, maar dat was geen goed idee. De aanval werd (met succes) afgerond door de geroutineerde Jaap van Meerkerk. Alles bij elkaar genomen een mooie overwinning van ons team.

Hans van Nieuwenhuizen

teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *