3 Torens – Krimpen

Krimpen in kwartfinale RSB Beker

Door een overwinning van 1,5-2,5 op 3-Torens heeft Krimpen de laatste acht van de RSB Beker bereikt. Het was een spannende wedstrijd die pas laat in de avond werd beslist. Joop Huijzer en Frits van Duin speelden beiden met zwart en wisten niets te bereiken. Bij Joop was de stelling met een hoop hout op het bord volledig gesloten en Frits moest zorgvuldig spelen om in veilige haven te komen. Dat deed hij en zo werden twee remises genoteerd.

Ik offerde een pion in de Ld3 variant van het Frans. Het werd een scherpe aanvalspartij. De zwarte koning werd van e8 naar a8 gejaagd. Zelfs daar was hij niet veilig. In verloren stelling ging de tegenstander door zijn  vlag (1-2).

Floris Doolaard offerde eveneens een pion voor actief stukkenspel. Zwart verdedigde zich echter bekwaam. Floris won uiteindelijk de pion terug en stond uitstekend tot gewonnen. Hij toonde zich een echte teamspeler door na mijn overwinning remise aan te bieden. Zwart dacht daar geen seconde over na en accepteerde het aanbod. Hij had ook weinig anders. Chapeau Floris, zo hoort dat!

In de kwartfinale wacht ons De Willige Dame. Dat is een tegenstander die wij in de Promotieklasse ook nog tegenkomen.

Hans van Nieuwenhuizen

Gedetailleerde uitslagen:

3-TORENS   KRIMPEN
1 Huijsden Dooaard ½ ½
2 Drenthen Huijzer ½ ½
3 Hoogenes Van Nieuwenhuizen 0 1
4 Van Vaalen Van Duin ½ ½
Resultaat  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “3 Torens – Krimpen”