3Torens V2 – Krimpen V1

3-Torens V 2 – Krimpen V 1

Voor de laatste wedstrijd van het viertal trokken we op naar Berkel. Eigenlijk naar Rodenrijs.

3-Torens heeft de afgelopen jaren aardig wat gezworven en is nu beland bij de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg. Een heel eind verwijderd van Berkel centrum. Maar als je eenmaal in het gebouw bent en de weg naar de speelzaal hebt gevonden best een aardige plek. En koffie voor 50 cent met daarbij vandaag ter viering van de begonnen lente een gratis stukje taart. Probeer dat maar eens beter te vinden!

De sfeer waarin werd gespeeld was al net zo gemoedelijk als het tempo waarin alles in gereedheid voor het treffen werd gebracht. Als dit een weerspiegeling van onze maatschappij was dan zou de wereld er een stuk minder doorgedraaid bijstaan. Maar goed, tegen kwart over acht ging het dan toch beginnen. Ik zat natuurlijk tegenover de hoogste rating. En dat heb ik geweten. Hinken op twee gedachten is zelden goed, maar vandaag al helemaal niet. Daardoor kwam ik al in de opening onder druk en kwam daar nooit meer onderuit. Geduldig liet m’n tegenstander na afloop zien hoe het voor mij fout was gegaan. Zodoende toch niet een compleet verloren avond.

Naast me zat Rob en steeds wanneer ik naar zijn bord keek zag ik een evenwichtige stelling. Maar opeens had hij toch gewonnen. Ernaar gevraagd hoe dit zo plotsklaps was gebeurd zei hij dat z’n tegenstander had geblunderd. Dameverlies of mat gezet worden was de keuze waarvoor hij door de fout kwam te staan. Die keuze maakte hij niet maar gaf op.

Vaste invaller bij uitwedstrijden Peter speelde een prima partij en dreigde op het einde ook met mat in totaal gewonnen stelling. Of was het al ondekbaar mat? Het doet er verder niet toe. Ook hier liet de tegenstander het zich niet bewijzen. Gelukkig, de gelijkmaker was er. Eerder had Leo namelijk al opgegeven onder promotiedreiging van een niet te stoppen vrijpion.

Zo sloten we de competitie af met alweer een gelijkspel. Het vijfde op rij. Helaas hebben we het verlies in de eerste ronde tegen CSV niet weten te compenseren met een winstpartij waardoor we net onder de 50% eindigen. Een eindstand van de poule is er nog niet want er volgt nog een laatste ronde waarin wij het vrije team zijn. Ik bedank vaste invaller Peter en éénmalig invaller Lennart voor hun medewerking en inzet. Leuk dat Lennart bij zijn extern debuut meteen een punt wist te scoren. Op naar volgend seizoen!

Theo Heukels

1. Patrick Smaal    –  Theo Heukels    1- 0

2. Jan Breugem     –  Rob Scherjon     0 –1

3. Hans Kunnen    –  Peter de Weerd 0 – 1

4. Joeke Nijboer   –   Leo Koot            1 – 0

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *