90 Jaar Schaak Cultuur Krimpen

Toelichting 90 jaar schaakcultuur Krimpen

De jubileumdag wordt op 30 september 2017 gehouden in het Streekmuseum Krimpenerwaard.

In grote lijnen wordt dit feestelijk gebeuren gevuld met de hieronder genoemde activiteiten.

 1. Een team van 8 oud-Krimpen 1 spelers zijn uitgenodigd om een schaakmatch te spelen tegen een topjeugdteam van SV Krimpen en bijvoorbeeld van de Stichting Pathena. De oud-K1 spelers hebben de uitnodiging geaccepteerd. Het vormen van een jeugdteam is in handen van Harold van Dijk. Deze match zal plaatsvinden in de Pronkzaal van het Streekmuseum Krimpenerwaard
 2. De opening wordt verzorgd door voorzitter Peter Glissenaar.
 3. Korte lunch voor spelers en genodigden.
 4. 13.00 uur aanvang schaakmatch in de Pronkzaal van het museum.
 5. Thomas van Beekum is arbiter.
 6. Peter Glissenaar is teamcaptain
 7. Pathena heeft de elektronische borden toegezegd.
 8. Gedurende de schaakmatch zal Hans Böhm via het digitale scherm in de Tuinzaal van het Streekmuseum analyse van de acht partijen bewerkstelligen.
 9. 13.00 uur aanvang simultaanseance met leden van de Schaakvereniging Krimpen aan den IJssel. Hans Böhm zal als simultaangever opereren. De simultaanseance wordt gehouden in de Tuinzaal van het Streekmuseum.
 10. Omstreeks 15.30 uur is einde het einde van de simultaan en een aanvang gemaakt met de analyse van de acht schaakpartijen.
 11. 16.45 00 is de afsluiting van de analyses.
 12. 17.00 uur is de aanvang van de receptie. Ter afsluiting wordt een buffet of hapjes geserveerd voor spelers, genodigde en leden.
 13. Van het geheel is een begroting gemaakt. Met de ontvangen gelden van fondsen, leden en bedrijven wordt ruimschoots de kosten van dit alles gedekt.
 14. Er zijn drie images gemaakt van een schaakbord met elk 64 velden. De schaakvelden worden verkocht. Voor leden kost één schaakveld € 10,-. Het schaakveld wat u koopt is ook uw lotnummer. Op 28 augustus 2017 zal tijdens de ALV de loting plaatsvinden. Het winnend lotnummer is goed voor € 100,-. Wie de trekking gaat uitvoeren wordt nog onderzocht. Een 2e schaakbord voor verkoop aan leden en belangstellende is inmiddels in werking gesteld. Een vergunning voor deze loterij is in bezit. Een schaakbord voor zakelijke doeleinden is eveneens actueel. De prijs van de zakelijke velden is € 50,- per veld. Hier is geen loting aan verbonden. Zie de website voor deze borden.
 15. Op 30 september 2017 zijn er geen KNSB-wedstrijden.
 16. Er moet nog een aanzienlijk aantal zaken worden geregeld, maar de financiën zijn in orde, het Streekmuseum, Stichting Pathena en arbiter Thomas van Beekum zijn gereserveerd. Voor deze happening is een jubileumcommissie gevormd met de heren Peter Glissenaar, Adri van der Waal en Dick van Buuren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “90 Jaar Schaak Cultuur Krimpen”