Aandacht voor jeugdtoernooien

Zaterdag 18 maart werden op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam de basisschoolkampioenschappen van de RSB gehouden. De Admiraal de Ruyterschool speelde er met twee teams mee. Er werden mooie resultaten gehaald en wat het bijzonder maakte is dat alle acht spelers die in actie kwamen ook lid zijn van de vereniging!

Als we nu kijken naar de komende weken zien we dat er op drie achtereenvolgende zaterdagen leuke jeugdtoernooien aankomen.

Dit zijn ze : 25 maart 23e J. de Kluyver jeugdschaaktoernooi in Spijkenisse

1 april   41e Open Hoevelakense jeugdsnelschaaktoernooi

8 april   RSB Jeugd Grandprix in Rotterdam IJsselmonde

Hier per toernooi enkele bijzonderheden.

Op het De Kluyver toernooi kun je de hele dag lekker schaken in je eigen leeftijdscategorie en krijg je tussendoor suikerspin en popcorn. Ook is er panna. Help, wie weet wat dat is ? Ik niet. Tussendoor kun je ook nog even gaan kijken bij de invitatiegroep of meedoen aan een simultaan.

Op het Hoevelakense snelschaaktoernooi kom ik al minstens 30 jaar en vind het nog steeds prachtig.

12 partijen snelschaken in 4 series van groepen van 4 volgens Amsterdams systeem waarbij je iedereen achter het bord kunt tegenkomen. Wellicht daardoor niet zo erg geschikt voor onze allerjongsten.

Hoe het werkt op een RSB Jeugd Grandprix veronderstel ik inmiddels wel als min of meer bekend. Eén van de kenmerken is dat het alleen ’s middags is. Bijzonder voor deze keer is dat GM John van der Wiel voor ouders en begeleiders eerst een lezing geeft en daarna simultaan.

Wie belangstelling heeft om in georganiseerd verband naar één of meer toernooien te gaan kan contact met me opnemen. Voor ieder toernooi geldt wel inschrijfgeld en meerijden kost dan 5 cent per kilometer. Kijk voor meer bijzonderheden op de betreffende websites of neem contact met me op. Let bij belangstelling ook op de uiterste inschrijfdatums.

 

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *