AB team via voorronde naar de landelijke jeugdclubcompetitie

Zaterdag 28 mei trokken we met ons AB jeugdteam op naar Wassenaar om in het statige onderkomen van SV Bobby Fischer samen met teams van Pionnetjes, Op Eigen Wieken en de thuisclub te gaan strijden om twee plaatsen in de KNSB promotieklasse die na de zomer begint.

Met 3 – 1 winst op de thuisclub in de openingsronde maakten we een goede start. De tweede ronde bracht 2½ – 1½ winst tegen Op Eigen Wieken. We waren nu koploper en bij een 2 – 2 uitslag in de slotronde al zeker van een promotieplek. Maar zo eenvoudig was het nog niet. Bij het ingaan van die slotronde maakten drie van de vier teams nog een reёle kans op één van de twee promotieplekken. Ons wachtte het sterke Pionnetjes en we moesten ervan uitgaan dat concurrent Op Eigen Wieken met grote cijfers zou gaan winnen van het niet zo imponerende Bobby Fischer. Er werd dan ook voorzichtig gespeeld en na iedere binnengekomen uitslag opnieuw gerekend en gekeken, vooral wanneer het onderwerp remise voorstellen of aannemen aan de orde kwam. Houvast daarbij waren de criteria voor de vaststelling van de eindstand. Dat rijtje begon met matchpunten, bordpunten en onderling resultaat.

Een geluk voor ons was dat in de andere ontmoeting Op Eigen Wieken helemaal niet zo gemakkelijk over Bobby Fischer heenliep als verwacht. Gezien de ontwikkelingen daar konden konden Jildert en Dominggus accoord gaan met remise en hoefden dus niet te gaan proberen ijzer met handen te breken. Zo’n poging pleegt nogal eens verkeerd af te lopen.

Mijn inschatting op die momenten was dat Meike zou gaan winnen en Marriёt verliezen.

Marriёt verloor inderdaad en toen speelde alleen Meike nog als enige in de hele zaal, want inmiddels had Op Eigen Wieken met 2½ – 1½ gewonnen. Toen die uitslag vaststond betekende het dat we voor plaatsing niet meer afhankelijk waren van Meike’s resultaat. Maar die wilde met de veroverde kwaliteit en langdurig initiatief natuurlijk winnen.

Dat lukte fraai, mede tot grote vreugde van Op Eigen Wieken aan wie door dit resultaat de tweede promotieplek toeviel.

Eindstand                   Matchpunten     Bordpunten

  1. Krimpen                        5                        7½
  2. Op Eigen Wieken         4                        6½
  3. Pionnetjes                     3                        7½
  4. Bobby Fischer              0                         2½

Persoonlijke resultaten :

Meike           2

Dominggus  2½

Jildert           2

Marriёt         1

Theo Heukels
Theo Heukels

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “AB team via voorronde naar de landelijke jeugdclubcompetitie”