Arie Werksma wint Chess Memorial 2015

Op woensdag 30 december werd het eerste Chess Memorial in Krimpen aan den IJssel gespeeld. Voor het toernooi vond een herdenking plaats van de in 2015 overleden schakers in de regio van de Rotterdamse Schaakbond. De namen van de overleden schakers werden opgelezen gevolgd door 1 minuut stilte. Na de herdenking van deze 11 schakers startte het schaaktoernooi, wat bestond uit 9 snelschaakpartijen van 7 minuten per persoon per partij. Na 6 ronden stond Mark Timmermans met een 100% score aan kop, op een punt gevolgd door Arie Werksma. In de zevende ronde speelde beiden tegen elkaar, een partij die Arie won. Doordat beiden hun laatste 2 partijen wonnen eindigde Arie en Mark met 8 uit 9 op de eerste plaats. Arie werd als winnaar van het toernooi uitgeroepen omdat hij de onderlinge partij had gewonnen. Op de 3e plaats met 7 uit 9 eindigde Lennard den Boer.
Het toernooi kende met 86 deelnemers een succesvolle start en bij de sluiting werd al aangekondigd dat volgend jaar wederom een Chess Memorial op 30 december georganiseerd zal worden.

Peter Glissenaar

Arie mailde op oudejaarsdag:

“De partij tegen Mark Timmermans, ronde 7, heb ik grotendeels kunnen reconstrueren, (uit het hoofd dus! HV)
Voor mij de belangrijkste partij die de toernooiwinst opleverde.
Misschien een aardig idee om aan het toernooiverslag toe te voegen.
Overigens grappig om te zien hoe bij het vorderen van de partij de kwaliteit van de zetten drastisch afneemt door tijdnood.
Goede jaarwisseling”

Zijn verzoek is met veel genoegen ingewilligd.

cmwinnaar
Peter Glissenaar overhandigt
toernooiwinnaar Arie Werksma zijn
welverdiende trofee

Een drietal links die stuk voor stuk de moeite waard zijn:

De eindranglijst

De fotoreportage van Dick van Buuren

De beslissende partij Timmermans – Werksma

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *