Arne Pols zomerschaak kampioen

Na een jaar van afwezigheid werd er deze zomer weer zomerschaak georganiseerd op de maandag avonden in Krimpen aan den IJssel. Het was de eerste maal in de Pannenkoe waar er op de mooie zomerdagen heerlijk op het terras aan het water gespeeld kon worden.
De bezetting was iets lager dan in de voorgaande edities (tussen de 12 en 20 spelers per avond, waarbij de derde partij door enkelen steevast vermeden werd). Maar de sfeer was er zeker niet minder door.

De absolute winnaar van de competitie is Arne Pols met slechts 2 remises en 15 overwinning behaalde hij de voor zover ik mij kan herinneren het hoogste scoringspercentage ooit voor een zomerschaakkampioen. Hij speelde overigens precies genoeg partijen om voor deze titel in aanmerking te komen, de voorwaarde is namelijk dat je minimaal de helft (afgerond naar boven) van het aantal te spelen partijen speelt.
Iemand die absoluut geen moeite had om aan deze eis te voldoen was Koos Petiet. Hij speelde in alle ronden mee! Naast hem was ook Dick van Buuren alle avonden aanwezig. Maar aangezien hij er de voorkeur aangaf om koffie te drinken met zijn vrouw in plaats van iedere week stipt acht uur aanwezig te zijn speelde hij slechts ongeveer tweederde van het maximaal aantal partijen mee.

Remko Moerkerken

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *