Barendrecht / IJsselmonde 4 -K3

Gelegenheids Krimpen 3 remiseert met Barendrecht / IJsselmonde 4

Er was heel wat gepraat en ge-email aan voorafgegaan alvorens we in IJsselmonde met z’n zevenen, waaronder drie invallers, aan de start konden verschijnen. Van het vaste team waren er drie man  verhinderd, waaronder teamleider Peter de Weerd.  Eric had een week eerder vooruit gespeeld en verloren. Om mat te voorkomen had hij z’n dame moeten geven, helaas.

We speelden in de ruime en goed verlichte VMBO school aan het Veenoord waar we allervriendelijkst werden ontvangen. Deze locatie is een enorme verbetering ten opzichte van “Het Zaaltje”, het vroegere onderkomen van SV IJsselmonde. Zo heette het inderdaad waarmee het z’n naam alle eer aan deed. Heel apart is nu wel de wijze waarop de bezoekers een consumptie aangeboden krijgen. Je krijgt geen bon of penning, maar na aanvang van de wedstrijd komt de barmedewerker bij iedereen persoonlijk langs om de gewenste consumptie te noteren. Koffie ? Thee? Melk? Suiker? Cola zus of cola zo? Iets anders misschien? Enzovoorts, enzovoorts. En dan wordt het enige tijd later binnengebracht. De koffie met melk was toch voor u? Nee? Dan moet de cola voor u zijn. Alstublieft. O, toch niet, dan was u van de thee. Enzovoorts, enzovoorts. Mij heeft het niet gestoord, maar of dat ook voor iedereen geldt ??

Dan naar de partijen voor zover ik het heb meegekregen. Joost v.d. Valk was als eerste klaar. Met een punt. Waar Eric verloor doordat hij z’n dame had moeten geven deed Joost z’n tegenstander dat geheel vrijwillig waarmee de partij meteen klaar was. Donger won regelmatig van good old Bert Broerse die zich na afloop tegenover mij lovend over haar spel uitliet. Ze lijkt haar draai helemaal gevonden te hebben. Over de winst van Henk kan ik niets melden simpelweg omdat ik het niet weet. In de periode waarin het gebeurde was ik waarschijnlijk te druk bezig met pogingen mezelf uit de nesten te werken. Ik heb namelijk weer eens vreselijk zitten krukken. Zelfs kwaliteitswinst bleek aan mij niet besteed. Het werd een nul voornamelijk doordat ik m’n dame niet tijdig bij verdediging kon betrekken. Foei! Ook een nul moest invaller andere Joost naast mij incasseren. Zijn commentaar was kort en duidelijk: “ hij was gewoon beter”.

Roel de Hoop, een schaker op wie evenzeer de eretitel good old van toepassing is,  bleek in een veel beter staand toreneindspel met pluspion inderdaad te sterk voor onze Eddy.

We stonden nu 4 – 3 achter met alleen Lennart nog in de strijd. Die stond zoveel beter dat ik de 4 – 4 al mentaal genoteerd had. En het werd nog mooier. Hij offerde een kwaliteit om een vrijpion onbelemmerde doortocht naar het promotieveld te geven waarmee het nu echt 100 % uit was. Toen er echter nog steeds geen opgave volgde besloot ik als waarnemend teamleider van Krimpen in te grijpen. Ik pakte m’n jas van de stoel en begon die bij de speeltafel ostentatief aan te trekken. Dat wij- willen – naar- huis signaal werd opgepikt waarop nu inderdaad direct de uitgestoken hand volgde.

Theo Heukels, waarnemend teamleider

Barendrecht / IJsselmonde 4  Krimpen 3
1.  Meindert de Neef  – Eric Hill 1 0
2.  Bert Broerse  – Donger Chen 0 1
3.  Hans Kleinloog  – Lennart Pols 0 1
4.  Arjo van Dijk  – Joost van der Valk 0 1
5.  Stefan Wijnbelt  – Henk Stam 0 1
6.  Roel de Hoop  – Eddy Hermans 1 0
7.  Niek Bao          – Theo Heukels 1 0
8.  Tiamo van Eijmeren  – Joost Otterspeer 1 0
Resultaat 4 4

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Barendrecht / IJsselmonde 4 -K3”