De eerste dag van het PJK

Persoonlijke Jeugdkampioenschappen (PJK) 2016 dag 1

Vandaag was de start van de PJK die voor het eerst in De Boekenberg te Spijkenisse worden gehouden. We hebben daar deelnemers in de categorieën A, B, C en D. Vanwege de tegenvallende aantallen deelnemers in de “oudere” groepen spelen de A en de B categorie in één groep. In de A speelt Meike mee bij de jeugd. Voor de goede verstaanders : dus niet in de categorie meisjes. Arne en Wiggert zijn de te kloppen deelnemers in de B. Dominggus speelt in de C. Die groep kent een vreemde start. Daarover direct meer. Eerst Arne een Wiggert in de B. Arne won vandaag beide ronden zonder echt in de problemen te zijn gekomen. De tweede ronde was tegen Meike die zich dapper verzette maar met een kwaliteit minder op het eind toch moest capituleren. In haar partij daarvoor speelde de kwaliteit ook al een beslissende rol. Eerst toren tegen licht stuk verloren en even later een vol licht stuk gewonnen. Dan sta je volgens mij de kleine kwaliteit voor en dat was goed genoeg voor de winst.

Wiggert had een ongelukkige start tegen Ting Ting Lu. Een foutje leidde naar een dubbelaanval wat op termijn verlies van de partij betekende. In de tweede ronde herstelde hij zich prima.

 

Dan zoals beloofd over naar de C- categorie. Er waren 7 spelers aangemeld. Onder hen favorieten Dominggus en Tommy Tran. De laatste was er echter niet, want ziek. Maar misschien dat hij er morgen en zaterdag wel is, zo werd gezegd. Er werd daarom als volgt besloten : we spelen all play all volgens Bergertabel te beginnen op een schema van 6. Afhankelijk van de vraag of Tommy er morgen is wordt dit vervolgd dan wel overgegaan op een schema van 8. Dat zal aanpassingen vragen van het geplande rondenschema over de 3 dagen van 3 – 2 – 2. We zullen zien hoe dit zal gaan. In ieder geval kende Dominggus een prima start met drie goede overwinningen.

Morgen en overmorgen komt Hans in aktie in de D.

Wordt vervolgd.

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *