De IJssel 2 – K2

Krimpen 2 start voortvarend in de eerste wedstrijd uit tegen De IJssel 2

In de week voorafgaand aan deze wedstrijd is duidelijk geworden dat het tweede, waarvoor slechts 7 spelers waren geselecteerd nog met twee spelers
van het voormalige SO’81 kan worden versterkt. Dit is een prima ontwikkeling voor de kansen van Krimpen 2 dit seizoen, omdat het gaat om sterke spelers,
te weten Marius Strijdhorst met een rating van 1925 en Joop Elderhorst met een rating van 1807.

Maar goed de opstelling voor de eerste wedstrijd was al gemaakt en dus gekozen voor de optie om te zien of op basis van een open benadering toch ingespeeld kon worden op deze nieuwe situatie. En dat lukte doordat Marius de keuze maakte om de eerste wedstrijd niet mee te spelen en Jos de Boer aangaf dat het hem wel goed uitkwam om niet mee te doen.

Dus zijn we met de onderstaande spelers de strijd aangegaan met De IJssel 2 op maandag 7 oktober in Moordrecht in het gebouw De Zespunt

WordPress Tables Plugin

Helaas kon ik zelf niet op tijd erbij zijn, dus zeker ook niet meedoen.

Rond 21.00 uur kwam ik de zaal binnen en mijn eerste ronde langs de borden leverde een positief beeld op een aantal stond duidelijk beter en niemand stond minder. Maar mijn ronde was nog niet volledig af of de eerste punt was er al aan bord 1 speelde Remko het Frans zodanig dat na 15 zetten de partij was beslist. Na loper b4 van zwart ging Remko met de koning naar veld f1 en dreigde daarna met g4 de partij beslissend voort te zeten. Dat gebeurde ook en de punt was binnen.

Even daarna kwam het punt van Joop, die een redelijk makkelijke avond had.

In een subvariantje van de Pirc-verdediging stelde zijn tegenstander zich te passief op waarna Joop al snel al zijn stukken op de koningsvleugel kon richten.

Een kwaliteitsoffer op de 18e zet gevolgd door een loperoffer op de 20e zet maakten snel een einde aan de zwarte tegenstand, op de 22e zet gaf hij op omdat hij op de volgende zet mat zou staan.

En opnieuw Thomas die in de opening altijd zorgt voor een complexe opstelling en dan daarna toeslaat. Nu hielp zijn tegenstander hem wel door wat al te

Wild met de witte dame op de 7de lijn te gaan staan. Daarna deed Thomas het simpele loper f6 en de dam moest terug. Vervolgens sloopte Thomas de Damevleugel en de partij was beslist.

Dan Joost, die in eerste instantie een aardige stelling had opgebouwd, maar vrij snel daarna om voor mij onduidelijke reden een aantal pionnen verloor en geen enkele compensatie meer had. Dapper probeerde hij het nog om met zijn f-pion door te stoten, maar helaas het eerste verliespunt van de avond.

Jan Buis speelde weer opnieuw een nette remise. Daarna speelden nog Kees Greevenbosch, Eduard Hoogenboom en David Berendsen. Alle drie de partijen waren spannend, maar David wist toch wel keurig netjes de combinatie te vinden die hem de winst opleverde. Daarmee hadden we 4½ punt en  was de winst een feit. Eduard verspeelde heel veel tijd en had nog 9 minuten en zijn tegenstander nog 1 uur en 9 minuten. Toch wist Eduard de stelling uit te bouwen tot een winststelling met de witte pion op h7, die de toren van zwart vast hield op h8. Zijn tegenstander viel toch de witte loper aan met de toren en daardoor kon Eduard promoveren met de pion. Maar toen… Toen vergat Eduard de klok in te drukken en de tegenstander had dit goed in de gaten en speelde pas een zet nadat de resterende tijd van Eduard was weggetikt. Een vreselijk manier om te verliezen.

Kees Greevenbosch had ondertussen een remise aanbod en speelde door. Dit ging voor hem niet helemaal goed en Kees behaalde de winst binnen.

Al met al een goed begin.

De volgende wedstrijd is thuis op maandag 4 november tegen Hoeksche Waard 2

Graag ontvang ik van Remko, Marius, Joop, Kees, Thomas, David, Eduard en Jan een terugkoppeling met daarin of je mee kunt doen en met welke kleur je bij voorkeur speelt.

Adri van der Waal

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *