De Willige Dame 2 – K3

Krimpen 3 verslikt zich in De Willige Dame 2

Wij zijn het nieuwe jaar slecht begonnen ondanks alle goede wensen die een ieder de afgelopen dagen heeft mogen incasseren. Aan de andere kant: als een goed begin het halve werk is, is een slecht begin dat dus ook. Daar valt nog wel enige troost uit te putten.
Maar best was het niet. Wonnen we de laatste wedstrijd van de koploper, nu verloren we van de hekkensluiter. En het begin was zo mooi. Eddy bracht een pionoffer dat waarschijnlijk niet correct was. Maar de durf werd beloond doorat zijn tegenstander niet goed oplette en zich na 16 zetten pardoes mat liet zetten.
Lang konden we niet van deze voorsprong genieten. Ik kreeg in een Caro-Kann een paardoffer op mijn bord dat ook niet correct was. Maar na de verkeerde ontsnappingsroute voor mijn koning te hebben gekozen stortte mijn stelling al na enkele zetten in tot een volkomen puinhoop (1-1).

Kopman Robert deed even later waarvoor hij is ingehuurd: nuttige halfjes scoren. Mijn licht sarcastische vraag of het weer een suffe remise werd door Robert volmondig met ja beantwoord. Alles leek dus weer te kloppen.

Binnen het uur had ook Evert remise geaccepteerd zodat ook hij zijn parkeerrekening binnen de perken kon houden (Dordrecht is een zeer auto-onvriendelijke stad). (2-2)
Het keerpunt kwam toen Henk zijn dame promoveerde tot een Willige Dame door deze zomaar weg te geven. Daarmee stonden we op achterstand omdat alleen Eric goede vooruitzichten had. Boven onze laagste twee borden van Jan Louw en Leo pakten zich donkere wolken samen.

Eric is aan een sterk seizoen bezig. Hij belandde in een toreneindspel met een vrije pluspion. Nadat Eric  torenruil  had afgedwongen moest de Dordtse koning alleen aan de bak om op beide vleugels te opereren. Traag als een monarch is dat een kansloze missie (3-3).

Nadat Leo platgewalst was stonden we met 4-3 achter terwijl Jan Louw in een pionneneindspel twee pionnen minder had. Omdat ik reuze zin had om naar huis te gaan en een nederlaag voor ons onafwendbaar was vroeg ik aan de Dordtenaar of hij genoegen wilde nemen met remise. Of dat mag weet ik eerlijk gezegd niet. Maar ik ken de De Willige Dame als een ontspannen club en rekende er dan ook op dat mijn verzoek zou worden ingewilligd. Dat gebeurde direct zodat wij als schrale troost voor de nederlaag (3,5 – 4,5) op tijd naar huis konden.

Peter de Weerd
Teamleider Krimpen 3 RSB

De Willige Dame 2Krimpen 3
1Han van GorkumRobert Lecomte½ – ½
2Willem WeerdensteijnEric Hill0 – 1
3Jisk LiemburgEvert Hoogervorst½ – ½
4Willem PlatjeHenk Stam1 – 0
5Rob TruijensEddy Hermans0 – 1
6Fons ClaessenPeter de Weerd1 – 0
7Piet SchullerJan-Loiuw Minnaar½ – ½
8Erik BrokLeo Koot1 – 0
Resultaat4½ – 3½

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *