Dordrecht 2 – K2-KNSB

Gelijkspel Dordrecht 2- Krimpen 2 KNSB 4-4

Krimpen 2 heeft het eerste punt binnen in de 4e klasse KNSB. Het werd een spannende wedstrijd met een bevredigend eindresultaat.

Ik was zelf als eerste klaar met de partij. Via de e-lijn zouden de zware stukken geruild worden nadat alle lopers ook al van het bord waren verdwenen. Met het halve punt op zak was analyseren in de zon met een biertje erbij niet onaangenaam.

Meinte Smink kreeg een koningsaanval over zich heen die niet zonder schade was te overleven. Hij verloor kansloos (1,5-0,5).

Hans Ranft had al snel een puinhoop op het bord. Wel met een pion meer. Hij speelde zorgvuldig en kwam met de pionnen zodanig naar voren dat de tegenstander in een mat net terecht kwam op de onderste lijn (1,5-1,5).

Peter van Nieuwenhuizen zag iets over het hoofd waardoor een stelling met ongelijke lopers overbleef. Remise was het gevolg (2-2).

David Berendsen speelde een mooie aanvalspartij. Kon twee stukken tegen de toren winnen, maar vond een nog betere oplossing die een vol stuk en de partij opleverde (2-3).

Joop Huijzer ruilde te veel stukken en kwam in een verloren eindspel terecht (3-3).

Met nog twee partijen aan de gang stelde Dordrecht twee remises en dus 4-4 voor. Dat hebben wij aangenomen. Hans Blokland had een dame eindspel met een pion meer en Bert ten Wolde had een toreneindspel met een pion minder. Dat was overigens wel een dubbelpion. Beide partijen waren bij goed spel niet te winnen.

Volgende ronde krijgen wij Waalwijk 1 op bezoek. Dat is weer een zware tegenstander. Daarna komen de qua gemiddelde rating mindere ploegen aan bod.

Hans van Nieuwenhuizen

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *