Fianchetto 2 – Krimpen 3

Gehavend Krimpen 3 verslaat Fianchetto 2 met 3-5

Met drie invallers en vier benaderde spelers die andere bezigheden hadden traden wij met een feestteam aan tegen Fianchetto 2. Onderweg naar Schiedam zei ik in de auto al maak er maar een leuke avond van. Nou een leuke avond werd het! Met acht gemotiveerde liefhebbers kwamen wij geen moment in gevaar.

Bert ten Wolde opende de score vanuit een zeer goede opening en een fantastische stelling. Toen Ben Ricksen ook nog een stuk weg blunderde was het meteen afgelopen (0-1).
Frits van Duin zat achter het bord met een dubbele longontsteking. Hoezo een gemotiveerd team? Dat belette hem niet gezien het verloop van de wedstrijd een bloedeloze remise te spelen aan het eerste bord (0,5-1,5). Jos den Boer offerde misschien op dat moment wel onnodig een stuk voor een mooie aanval. Dat kwam er niet uit en bleef hij een pion voor, die uiteindelijk terug kon worden veroverd. Een gelijke stelling bleef over (1-2). David Berendsen kwam een beetje in de problemen met zijn dame. Dat ging maar net goed. Aangezien de tegenstander een moeilijk te ontwikkelen toren op h1 had bood David, gezien de stand aan de overige borden, remise aan hetgeen werd aanvaard (1,5-2,5). Jan Buis speelde weer zijn vertrouwde Londensysteem. Hij kreeg een veel betere pionnen structuur en snoerde zijn tegenstander helemaal in. Met het omspelen van zijn paard won hij twee pionnen en belandde in een totaal gewonnen eindspel (1,5-3,5).
Evert Hoogervorst stond de gehele avond gedrukt en dat moest wel ergens mis gaan. Dat gebeurde ook na Pf6, hetgeen onmiddellijk de partij kostte (2,5-3,5).
Dominggus Paays liet een achtergebleven pion op a3 oprukken naar a5. Daar was het een gedekte vrijpion geworden. Hij had echter goed gezien dat hij met c5 de boel kon openbreken en door de verkeerde positie van de witte stukken een kwaliteit kon winnen. Volgens mij was er voor wit nog een betere verdedigingsmogelijkheid, maar dat gebeurde niet. Het eindspel was eenvoudig gewonnen. Het kon weliswaar sneller, maar punt is punt! (2,5-4,5). Adri van der Waal veroverde een pion en kreeg een mooie aanvalsstelling. De aanval kwam er niet uit. Na afwikkeling verloor hij de pluspion en belandde in een naar mijn menig verloren eindspel. De tegenstander had er duidelijk geen zin meer in een bood remise aan (3-5).

Krimpen drie is nog in de race voor het kampioenschap, maar al is het maar voor de gemoedsrust van de teamleider graag in het vervolg minder afzeggingen.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *