Fianchetto/HZPS 1 – K1- RSB

Krimpen 1 komt goed weg in Schiedam bij Fianchetto/HZPS 1

In een spannende wedstrijd heeft Krimpen 1 RSB een 4-4 gelijkspel behaald.

Beide teams misten twee vaste spelers aan de kopborden. Voor ons vielen Hans Ranft en Joop Huijzer in voor Harold van Dijk en Diederick Casteleijn.

Nadat ik net een remiseaanbod had afgeslagen blunderde Bert van Brussel een kwaliteit weg. De stelling was meteen hopeloos en opgeven was de enige optie. Hans Ranft bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Eerst had hij op knullige wijze een pion weggegeven, maar de stelling bood zeker mogelijkheden. Een fout kostte de tegenstander een stuk en de partij. Floris Doolaard won een kwaliteit tegen een pion. Zijn koningsaanval kwam niet uit de verf. Na verlies van nog een pion werd de vrede getekend. Michel van Cappellen offerde noodgedwongen een stuk tegen twee pionnen. Hij hield vervolgens goed stand en de tegenstander zag niet hoe hij verder moest komen. Ook hier remise en een 2-2 stand.

Nog vier partijen aan de gang en het zag er niet slecht uit. Het ging echter aan verschillende borden mis. Ik liet een toren insluiten, hetgeen een toren tegen loper en pion kostte. Joop Huijzer kwam in tijdnood steeds slechter te staan. Daar stond een fraaie overwinning van Ronald Sparreboom tegenover.

Ronald speelde een goede partij en had de hele avond de overhand. Hij besliste de partij met een stukwinst. Ik heb nog een remisewending in het eindspel gemist en verloor. Joop redde het ook niet. Met een 4-3 achterstand speelde alleen Marcel de Ruiter nog. Aanvankelijk stond Marcel goed. Later werd dat minder en het eindspel was gewoon verloren. Wij kwamen goed weg toen Marcel een stuk won na een blunder van wit. Hij dekte zijn paard op e5 met Kf4. Na g5 schaak moest hij de dekking van het stuk opgeven. Marcel won de partij en wij kwamen met een blauw oog goed weg (4-4).

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *