Fianchetto/HZPS 2 – K2-RSB

Krimpen 2 boekt weer een nuttige winst en blijft dus op koers voor de finale in april

Opnieuw weer een winst geboekt tegen een toch wel pittige tegenstander. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het al opgevallen dat Fianchetto/HZPS 2 eveneens prima uitslagen aan het boeken was en dat zij een team hebben met een behoorlijke rating. In deze wedstrijd ongeveer gelijk aan de rating van ons team. Niettemin was er voldoende vertrouwen dat het weer zou gaan lukken.

Thomas arriveerde een aantal minuten later samen met David. De overigen waren al gestart en van meet af aan was het duidelijk dat het een pittige strijd ging worden. Lang bleef het op alle borden ongeveer gelijk staan. De enige die snel een betere stelling wist te bereiken was David, maar hij was ook de eerste die kwam vragen hoe met een remise aanbod om te gaan. Verder wist Eduard materiaal voordeel te bereiken, maar wel ten kosten van een open g-lijn en dat heeft hem heel veel energie gekost, om dat goed op te vangen.

Kees Greevenbosch kwam als eerste melden dat zijn partij in remise ging eindigen. Dit zelfde was ook het geval bij Thomas. Op bord 1 was een felle strijd bezig, maar het kwaliteitsvoordeel dat Maris wist te bereiken, bleek toch onvoldoende om de winst te bereiken. Hoewel Marius wel alles heeft geprobeerd moest hij toch tevreden zijn met remise.

Aan bord 3 gaf Alan Bakija goed partij aan Kees van Toor en leek hij ook beter te komen. Maar helaas heeft hij de inbreuk op h3 niet goed beoordeeld en dus moest Alan steeds iets meer inleveren en uiteindelijk zich gewonnen geven. Jammer maar weer een nuttige partij gespeeld.
Remko heeft een hele zware strijd moeten voeren tegen Bas van Driel, maar hij wist stand te houden en de remise werd een feit.

Aan de borden 7 en 8 is de volle winst bereikt door Eduard en Adri. Beiden speelden tegen invallers van Fianchetto. Eduard wist de nadelen van de open g-lijn goed op te vangen en kwam steeds beter te staan, en de winst te bereiken. Adri heeft in zijn partij in het middenspel een situatie te bereiken, waardoor hij met de centrumpionnen kon gaan oprukken en de ruimte voor de tegenstander steeds kleiner werd, tot het materiaal ging kosten.

David wist zijn partij om te zetten in de volle winst. Daarmee kwam de eindstand op 3 – 5 en hebben we weer een mooie winst geboekt. Onésimus heeft echter weer een 7- 1 overwinning weten te boeken, dus staan we nu al 5 bordpunten achter.

Anders gezegd de laatste 2 wedstrijden moeten we beiden winnen!!

Met de onderstaande spelers de strijd aangegaan met Fianchetto/HZPS 2 op donderdag 20 februari in Schiedam:

Fianchetto/HZPS 2  K2-RSB
1Guido Blankenstein      1817Marius Strijdhorst      1925½- ½
2Bas van Driel           1807Remko Moerkerken        1860½-½
3Kees van Toor           1759Alan Bakija       17491-0
4Kees Sio                1805Kees Greevenbosch       1792½-½
5Cenk Ergen              1664David Berendsen   17700-1
6Bart Germeys            1663Thomas Boeren           1683½-½
7Hans Schrumpf           1590Eduard Hoogenboom       17150-1
8Ton der Kinderen        1760Adri van der Waal16370-1
Resultaat3-5

De volgende wedstrijd is thuis op maandag 16 maart tegen Ashtapada 1

De laatste wedstrijd is uit op donderdag 16 april tegen Onésimus 1

Adri van der Waal

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *