Herstel Krimpen 1

Voor meer informatie klik hier op Netstad 1B

Na 2 nederlagen in de eerste rondes van de KNSB-competitie in de 1e Klasse, kon Krimpen 1 zich herstellen tegen Paul Keres 2. Dat dit geen makkelijk karwei zou worden, was op voorhand duidelijk. Onze tegenstanders hadden de eerste 2 wedstrijden gewonnen en traden vol zelfvertrouwen aan.

Krimpen 1 had in de eerste ronde tegen de sterke reserves van LSG 2 verloren, gevolgd in de 2e ronde door een blunderfestijn tegen de Stukkenjagers; liefst 4 Krimpenaren grepen mis in goede stellingen.

Tegen Paul Keres 2 ging het afgelopen zaterdag een stuk beter. Onze opstelling pakte aan de meeste borden goed uit. Alleen aan bord 1 kreeg Frans Cuijpers zijn tegenstander, invaller met ruim 300 ratingpunten minder, niet plat. Daar stond tegenover dat uw teamleider de speler met de hoogste rating (2210) in bedwang kon houden en een verdienstelijke remise boekte. Helaas speelde Arie volgens eigen zegge het wat te slap, na volkomen gelijk uit de opening te komen. Hij werd verrast door een van de vele tactische wendingen, die zijn tegenstander in de stelling had gevlochten. Inmiddels had Michiel Besseling aan bord 8 zijn tegenstander vanuit de opening onder druk gehouden wat even later leidde tot een goede overwinning. Helaas mist Kevin wat ritme en hij greep na een goede opening vreselijk mis, wat hem dwong tot directe opgave. Hierbij bleef het bij wat misgrepen betrof. Diederick bracht aan bord 4 het halve punt binnen wat leidde tot een achterstand van 2,5-3,5. Toch was ik zeer optimistisch over het vervolg en rekende op een overwinning, want alle 4 overgebleven borden stonden goed tot gewonnen. Stefan Tabak was als sterke invaller goed op dreef in de koningsaanval. Nadat zijn hele damevleugel was gesneuveld, bleek een tornado van een koningsaanval nodig. De partij eindigde met de klassieke matzet, zodat de stand gelijkgetrokken werd. Harold had intussen zijn tegenstander belaagd op de koningsvleugel. De witte koning wist nog te ontsnappen naar de damevleugel en dacht daar op b1 veiligheid gevonden te hebben. Een opmerkelijke tactische wending besliste de partij. Een nutteloos paard op f1 werd geslagen zodat de toren van d1 werd afgeleid. Via d3 kwam een toren binnen en in combinatie met een batterij van dame en loper over de witte velden werd wit alsnog tot overgave gedwongen. Rini Kuijf bracht het benodigde punt voor de overwinning binnen, door 2 kwaliteitsoffers met een zege te bekronen. Wiggert stond lang een pion voor en hij probeerde van alles om dit te verzilveren. Zijn tegenstander hield echter stand en kon afwikkelen naar een remise-eindspel van toren tegen paard. Al met al een goede overwinning met 6-4, wat moed geeft voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse op 27 november.

Peter Glissenaar

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Herstel Krimpen 1”