HIAmbacht 1 – Krimpen 3

Krimpen 3 haakt af in strijd om kampioenschap

 Ons derde team heeft het niet kunnen bolwerken in de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper HI Ambacht. Het werd een regelmatige  5-3 nederlaag. Onze kampioensaspiraties kunnen wij in de kast zetten. Wat ons rest is en poging om tweede te worden. Dat zal nog moeilijk genoeg worden met de resterende wedstrijden tegen Barendrecht/IJsselmonde 2  en Dordrecht 3 nog voor de boeg.

 Invaller Adri van der Waal was als eerste klaar. Na ruil van enige lichte stukken resteerde een stelling waar weinig muziek in zat (0,5-0,5).

Dominggus Paays bereikte met zwart een gelijke stelling. In het middenspel greep hij echter mis waarna er na Lxc5 geen redden meer aan was. Snel daarna verloor ook Jan Pieter de Vries. Hij zette met wit de boel scherp op, won een pion en het zag er veelbelovend uit. Ook hij greep mis en met drie pionnen voor een stuk zag het er al minder uit. Toen hij ook nog via een paar schaakjes een toren verloor konden de stukken worden opgeborgen (2,5-0,5).  Hoewel de stand anders doet vermoeden waren er in die fase mogelijkheden voor succes voor de Krimpenaren. Frits van Duin kwam steeds beter te staan. Kees Greevenbosch stond een pion voor. Eduard Hoogenboom had een stuk tegen twee pionnen. David Berendsen kreeg een koningsaanval en Bert ten Wolde was remise achtig.

 Frits viel binnen met zijn stukken en maakte het snel netjes af hetgeen het eerste volle punt voor Krimpen betekende. David had na een stukoffer voor twee pionnen en de koningsaanval zoals helaas gebruikelijk weer weinig tijd over. Via een volgend pionoffer in het centrum kon hij door eeuwig schaak remise afdwingen (3-2). Hierna ging het mis. Eduard investeerde weer te veel tijd in een stelling die al zeer lastig was. Door de opmars van de zwarte g-pion had hij de stelling geopend voor zijn tegenstander. Toen de witte stukken zich richting zwarte koning begaven was het snel gebeurd. Dat hij zijn dame verloor bracht het punt allen maar sneller binnen voor HI Ambacht teamleider Johan Kleinboesem. Kees liet bij een afwikkeling zijn toren insluiten. Materiaalverlies was het gevolg. Gelukkig kreeg hij na Pf3 via c2 schaak en Txf3 het materiaal terug. Er ontstond een dubbel toreneindspel met beiden 5 pionnen. Kees behandelde dat niet goed zodat het remise eindspel alsnog verloren

ging( 5-2). Bert kreeg toen ( voor de tweede maal) een remiseaanbod. Hij sloeg dat af in de veronderstelling dat zijn loper sterker was dan het vijandelijke paard. Dat heeft hij ook bewezen. Hij voerde het eindspel bekwaam naar winst 5-3).

 Hans van Nieuwenhuizen, teamleider

HI Ambacht 1      - Krimpen 3        5 - 3
Henk van Gemerden    - Jan-Pieter de Vries   1 - 0
Xander van Doorn    - Dominggus Paays     1 - 0
Frank van Manen     - Bert ten Wolde     0 - 1
Frank Plomp       - Kees Greevenbosch    1 - 0
John van Hest      - Frits van Duin     0 - 1
Girair Hakopian     - David Berendsen     ½ - ½
Aart Burggraaff     - Adrie van der Waal   ½ - ½
Johan Kleinbloesem   - Eduard Hoogenboom    1 - 0

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *