Hoeksche Waard 1 – K 2 -RSB

Krimpen 2 bereikt een prima resultaat tegen Hoeksche Waard 1

Donderdag 4 november is Krimpen 2 op bezoek gegaan in Numansdorp bij Schaakvereniging Hoeksche Waard.

Daar aan gekomen moesten we eerst een QR controle door, en dat ging gelukkig helemaal goed, dus konden we na de speech van de wedstrijdleider van start. In de andere zaal speelde Feyenoord tegen Union Berlin.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, op veel borden nauwelijks verschil waar te nemen, maar opeens gebeurde het toch. Eduard wist door een slimmigheid de winst te bemachtigen. Daarna, vrijwel gelijk verloor Thomas zijn partij, o.a. doordat hij de opening niet goed door wist te komen.

Dan kwam Michel op bord 1 na eerst toch wel een betere stand opgebouwd te hebben, door naar zijn zeggen een minder goede damezet in een remisestelling terecht. Zelf had ik ook moeite om goed in het spel te komen en moest ik me tevreden stellen met een remise.

En toen werd het rust bij Union Berlin – Feyenoord met een 1 – 1 stand. Bij ons dus 2 – 2.

In de tweede helft was er al snel weer een voorsprong voor ons dankzij Henny, die nu zijn voordeel opgebouwd in de opening gebruikte en het volle punt binnenhaalde. Daarna was het de beurt aan Arthur, die in een mooie partij eerst een betere pionnenstelling bereikte en later in een spel terecht kwam van 2 paarden van Arthur tegen 2 lopers van zijn tegenstander. Daar wist hij wel snel een pion te winnen, maar het verder uitbouwen naar winst leek onmogelijk, dus remise.

Ondertussen had Kees Greevenbosch zijn voordeel opgebouwd in de g2-g4 opening te vertalen in een gewonnen stelling en die ook in winst om te zetten. Dat kun je aan Kees wel overlaten. Anders was het bij Bert, die een volledig gelijke stelling op het laatst toch wist om te zetten naar een gewonnen stand. Prima gedaan.

In Berlijn was inmiddels de winst ook bereikt 1 – 2,

Wij hebben het een stuk beter gedaan 2,5 – 5,5.

De volgende ronde zijn we vrij en 6 dec 2021 spelen we thuis tegen PASCAL 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *