Ideko jeugdschaaktoernooi 2018

Ideko jeugdschaaktoernooi 2018

Het zag er naar uit dat dit RSB Grand Prix toernooi redelijk op tijd zou beginnen. Om 13.05 werd de microfoon ter hand genomen en omgeroepen dat er nog op twee aangemelde deelnemers gewacht werd.

Die werden met naam genoemd en mochten ze er zijn, maar vergeten langs de aanmeldtafel te gaan dan dit graag alsnog snel doen.

Je zou denken dat het nu over enkele minuten kon beginnen, maar nee. Die enkele minuten werden er 20 waardoor pas om iets na half twee de sponsor de openingszet kon doen. Hoe moeilijk kan iets zijn.

Ons nieuwe (jeugd)lid Charlie Szymanska maakte hier z’n toernooidebuut. Niet iedereen zal hem al kennen doordat hij in groep C bij de senioren zit. Hier in Papendrecht, waar hij was ingedeeld in groep 2 van de in totaal 8 groepen, kwam hij in de eerste partij achtereenvolgens goed te staan, gewonnen, straal gewonnen en overweldigend. 999 van de 1000 tegenstanders zouden allang hebben opgegeven. Hier gebeurde het niet. Dat de partij toch nog met een 0 eindigde ga ik niet proberen hier te beschrijven. We hebben het op een leermoment gehouden en dat was het niet alleen voor Charlie.

Z’n overige 4 partijen leverden 2 punten op. Als we even voorbij gaan aan het ongelukje uit de eerste ronde een 50% score, een prima resultaat voor een eerste toernooi.

In groep 5 en 6 zaten respectievelijk Daan en David die stilletjes aan echte toernooitijgers aan het worden zijn. Waar de groepen 1 en 2 zeskampen zijn gaat het in de overige groepen om achtkampen met, als het zo uitkomt qua aantal aanmeldingen, in de staart van het toernooi een tienkamp met kortere bedenktijd. Nadeel is wel dat deze uitslagen hierdoor niet kunnen worden verwerkt in de nationale jeugdrating.

Daan scoorde 4 uit 7 en dat was goed voor de derde prijs. David deed het verhoudingsgewijs nog iets beter met 4½uit 7 maar helaas “slechts” een vierde prijs.  Zulke opmerkelijkheden kunnen gebeuren in een gesloten groep met criteria voor de eindstand als onderling resultaat en SB.

Kortom, allemaal goed gespeeld in een mooie ambiance. Zoiets vraagt om een vervolg. Dat komt er aan in de kerstvakantie op donderdag 27 december in Capelle aan den IJssel bij de rugbyclub. Lekker dichtbij. Doe dan ook mee als je kan! Kleed je dan wel warm aan. Waarom ? Gespeeld wordt in de kleedruimtes van het complex die zich in een soort souterrain onder de kantine bevinden en ook nog eens alleen buitenom bereikbaar zijn.

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *