In Memoriam Henk Verver

Op maandagmorgen 6 februari bereikte ons het trieste bericht dat Henk Verver, in de leeftijd van 85 jaar, op zondagavond 5 februari 2017 is overleden.

Henk Verver was onverbreekbaar verbonden aan de schaakvereniging in Krimpen aan den IJssel. 39 jaar geleden, op een maandagavond in september 1977 en bij het aangaan van mijn lidmaatschap bij SV Krimpen, ontmoette ik Henk voor de eerste keer. Toen, op dat moment bekleedde hij de functie van voorzitter.

Henk Verver was een schaakminnaar. Henk Verver was lid van de schaakvereniging Krimpen aan den IJssel sinds 1971. Op voordracht van het bestuur werd hij in 2002 benoemd tot Erelid van de Schaakvereniging Krimpen aan den IJssel.

In 1977, op 46-jarige leeftijd, werd hij voorzitter. Deze taak vervulde hij tot en met 1985, om in 1990 het voorzitterschap weer op zich te nemen tot 1996. Vanaf 1997 tot 2007 bekleedde hij de post van secretaris.

Hij droeg deze functie over aan ondergetekende en was vanaf dat moment officieel webmaster en clubbladredacteur tot in het voorjaar van 2016. Een ernstige ziekte dwong hem om met alle werkzaamheden te stoppen.

Henk was een voorbeeld voor veel schaakminnaars. Wat een werk en een ongelofelijke productie. Hij schreef reglementen en entameerde diverse activiteiten.

De kracht van Henk zat vaak in de eenvoud van besturen. Zijn vragen waren direct, zijn antwoorden gedegen en zijn lijfspreuk was “delegeer je taken en creëer lucht in je werkpakket”. Zijn werkzaamheden voor SV Krimpen zijn waardevolle fragmenten uit een rijk leven.

Tijdens de bezoeken in de Hospice te Rozendaal spraken we veel over de schaakclub. Voor de nieuwe Henk Verver-trofee heeft hij duidelijk aangegeven hoe hij zich een en ander voorstelde.

De maandagavonden zijn niet meer zoals ze eens waren. 39 jaar lang, op alle maandagavonden genieten van elkaars gezelschap. Ach, we moeten zonder zijn aanwezigheid leren leven en hier mee om te gaan. Bij mij stromen reacties van ongeloof binnen.

Vanaf het voorjaar 2016, na de ernstige maagoperatie, sprak hij bijna geruststellend over zijn naderend einde, het onvermijdelijke gevolg van zijn eetproblemen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot zijn overlijden op zijn 85e jaar.

Wij wensen de familie en vrienden van Henk veel sterkte met dit verlies.

Dick van Buuren

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “In Memoriam Henk Verver”