In Memoriam Arie de Kwant

IN MEMORIAM ARIE DE KWANT

Vrijdag 28 september 2018 overleed op 80-jarige leeftijd een markante Krimpenaar, geliefd om zijn vriendelijkheid, bescheidenheid, sportiviteit en clubtrouw.

Arie de Kwant was niet alleen van jongs af een verwoed schaker maar beoefende ook de damsport op een meer dan redelijk niveau.
Het timmermans vak beoefende Arie als een ware kunstenaar. De schaakvereniging maakte verschillende keren gebruik van zijn vakmanschap. Vanaf de tekentafel, zulks aangevuld met een begroting, tot het eindproduct van een prijzenkast en een mobiele materiaalkast toe. De prijzenkast is een blijvende herinnering in het clublokaal van de schaakvereniging.

Februari 1990 melde Arie zich als lid van de Krimpense schaakvereniging, vrijwel alle maandagavonden nam hij deel aan de huishoudelijke competitie, Arie speelde een bescheiden rol in bondswedstrijden. Ook was Arie de laatste jaren een trouw bezoeker van de schaaksoos. Hij was een van de oudste leden. Slechts 14 leden op de ledenlijst gaan hem voor.
Zijn spelniveau was van een gemiddelde clubschaker, maar vaak konden sterkere spelers hem niet verslaan, want hij was een secure verdediger. Bovenal, altijd sportief en vriendelijk.

Slechts een aantal maanden geleden openbaarde zich bij Arie een probleem bij zijn longen. Gedurende deze laatste maanden knokten de medici voor hem, maar met deze strijd moest Arie voorgoed het onderspit delven.

De opgewektheid van Arie en zijn vriendelijkheid zullen we missen.

Dick van Buuren
Namens het bestuur van SV Krimpen aan den IJssel

 

Maandag 2 oktober jl. ontvingen wij dit droevige nieuws. De schaakvereniging stond een ogenblik stil bij het verlies van een zeer gewaardeerd lid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “In Memoriam Arie de Kwant”