info OKK

OKK-2

Tabel met ID 36 bestaat niet.

Hoofdsponsor: M.de Koning Autobedrijven

PRIMEUR! Het eerste SNEPID schaaktoernooi in Nederland

Het Open Kampioenschap Krimpenerwaard 2016 wordt op 22 oktober door SV Krimpen georganiseerd in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

Dit toernooi kent een totaal nieuwe toernooiformule SNEPID, een combinatie van SNElschaken en raPIDschaak, spektakel gegarandeerd dus!

De wereldtop speelde onlangs in Parijs en Leuven toernooien, waarbij een combinatie van rapid-schaak en snel-schaak partijen de winnaar bepaalde. Het OKK wordt volgens dezelfde opzet gespeeld maar dan op één dag.

Er worden 5 rapid partijen gespeeld, gevolgd door 5 snelschaakpartijen. Het tempo voor de rapid partij bedraagt 15 minuten en 5 seconden per zet per speler en voor de snelschaak-partijen 3 minuten en 2 seconden per zet per speler.

Er wordt gespeeld in 3 groepen, te weten de Open Groep, waarin gestreden wordt om het Open Kampioenschap Krimpenerwaard, de gesloten Invitatiegroep met regionale toppers, te weten Roger Meng, Hing Ting Lai (Nederlands kampioen Lightning Chess), IM Mark Timmermans, Rick Lahaye, Robin Lecomte. Bovendien is er een sterk bezet toernooi voor jeugdteams met zeer talentvolle spelers.  De jeugdteams, die zijn samengesteld uit 4 spelers van de verschillende leeftijdscategorieën, een A/B junior, een C-junior, een D-junior en een E junior. Voor deze categorieën geldt de begrenzing van de leeftijd alleen naar boven toe, zodat het dus ook mogelijk is met bijvoorbeeld 4 E-junioren deel te nemen.

De winnaar van de Invitatiegroep ontvangt een beker en de geldprijzen voor de nummers 1, 2 en 3 bedragen € 300, € 200,- en € 100,-.

De winnaar van de Open Groep krijgt het recht om het volgend jaar deel te nemen aan de Invitatiegroep, en ontvangt de wisselbeker, de Henk Verver Trofee, genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van de SV Krimpen. De nummers 1,2 en 3 ontvangen een geldprijs, te weten € 150,- ,€ 100,- en € 50,-. Bovendien zijn er prijzen in de vorm van schaakboeken.

Voor de geïnviteerde Jeugdteams geldt dat aan het winnende team een beker wordt uitgereikt en dat de best spelende deelnemers per bord ook een beker krijgen. Voor alle deelnemers aan dit Jeugdteam toernooi wordt een herinneringsfoto in lijst gemaakt.

Het OKK vindt plaats in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Opening van het toernooi is 9.45; uiterlijk 9.30 aanwezig, zaal open vanaf 9.00. Prijsuitreiking is om ongeveer 16.00.

Er wordt gespeeld in een open groep volgens Zwitsers systeem. Inschrijfgeld bedraagt €10,-. Inschrijving voor de open groep kan via de website van SV Krimpen aan den IJssel of via email aan OKKrimpenerwaard2016@gmail.com onder vermelding van naam en rating. Let wel het maximaal aantal deelnemers in de Open groep is 80, dus meldt u nu aan!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “info OKK”