J. de Kluyver jeugdtoernooi

22e J. de Kluyver jeugdtoernooi

Zaterdag 16 april is in Spijkenisse het J. de Kluyver jeugdtoernooi gehouden. Het 22e alweer. Altijd ga ik er met plezier naar toe. Nu met vier van onze beste jeugdspelers. Arne, Wiggert, Bart en Dominggus. Door een speling van het lot zaten ze allemaal in dezelfde speelgroep. Dat kwam zo. Wiggert en Bart hadden zich voor de A categorie aangemeld en dat is een stap hoger dan op grond van hun leeftijd had gekund. Wellicht met de achterliggende gedachte dat de winnaar van de A-categorie het volgend jaar een uitnodiging voor de invitatiegroep mag verwachten ! ? Arne speelde in z’n eigen categorie B. Dominggus hield hem daar gezelschap wat betekende dat die maar liefst twee categorieёn hoger speelde. Wat een ambitie!

Toen bij aanvang bekend werd dat de A en de B in één groep zouden spelen, weliswaar met behoud van het eigen prijzenschema, werd duidelijk dat ze elkaar allemaal zouden kunnen treffen. En zo gebeurde het dat een ieder van hen twee van de drie mogelijke clubgenoten in de loop van de dag achter het bord zou tegenkomen.

Uit dit informele jeugdkampioenschap SV Krimpen kwamen Arne en Wiggert met ieder 1½ punt als winnaars tevoorschijn met Bart als goede tweede. Hij behaalde 1 punt. Dominggus kreeg Arne en Wiggert te bestrijden en moest twee keer de koning omleggen. Maar daar ging het natuurlijk in het echt helemaal niet om. Dat waren de interessante partijen, de gezelligheid en de groepsprijzen waarvan onze jongens er mooi een aantal van meepakten.

Arne       1e   prijs B     (5½ uit 7)

Wiggert 2e   prijs A     (5½ uit 7)

Bart       3e   prijs A     (4½  uit 7)

Dominggus dus niet in de prijzen maar met 3½ uit 7 en de “pech” tegen Arne en Wiggert te hebben moeten opboksen toch een mooi resultaat. Want het betekende tegen de rest van het veld een score van 3½ uit 5. Nadat alle deelnemers wat hadden uitgezocht van de grote prijzentafel kon de thuisreis na een mooie dag worden begonnen. Ook nu stonden we daarbij weer een poosje voor de geopende Botlekbrug. Dat schijnt er de laatste jaren zo’n beetje bij te horen. Ik heb het er graag voor over.

 

Theo Heukels
Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *