Jeugd GP Leiden en meer nieuws!

Na lange tijd kon ik gelukkig weer eens met een paar jeugdspelers een GP bezoeken. Met Niels en Maurits trok ik op naar denksportcentrum Leiden voor de derde GP in de Leidse cyclus die zo ongeveer eind mei / begin juni eindigt. Er wordt in groepen van 8 gespeeld waarin de spelers zoveel mogelijk ongeveer even sterk zijn. Iedereen een keer tegen iedereen, 7 partijen op een middag met steeds een kwartier bedenktijd.

De speelsterkte wordt daar uitgedrukt in een ratinggetal. Na ieder toernooi wijzigt dat en wordt dan gebruikt voor de indeling van de volgende GP. Speel je goed dan stijg je, gaat het een keer wat minder dan zak je weer iets. Misschien wil het een dag niet zo goed lukken of is het spelen in een hogere groep toch lastiger dan gedacht, geen nood. Je begint gewoon opnieuw in een lagere groep.

Toen we om 20 voor 1 binnenkwamen was het al een drukte van belang. Het toernooi was uitverkocht om het zo maar eens te zeggen. 16 groepen van 8 kinderen met ouders en begeleiders erbij zorgden voor een vol huis. Altijd spannend om bij binnenkomst te zien in welke groep je bent ingedeeld en wie je tegenstanders die middag zullen zijn. Doe je vaker mee dan ken je sommigen al, anderen zijn nieuw voor je. Leuk! Maurits zat in 4 en Niels in 5. Wel erg hoog ingedeeld, was de eerste reactie. Dat bleek wel me te vallen. Beiden konden aardig meekomen en haalden 2½ punt. Wanneer en waar het volgende toernooi van de LeiSB is weet ik nog niet maar ik wil er wel naar toe.

3 december had ik in m’n agenda staan voor het NK rapid voor de jeugd in Eindhoven maar zie op de KNSB website tot m’n verbijstering dat dit geannuleerd is. Om het te zien moet je wel naar de kalender. Ik kan het nog nauwelijks bevatten en verwacht snel een verklarend bericht wat je meteen ziet op de website. Ik hoop nu maar dat het afgelasten eenmalig is of, wie weet, het toernooi nog verplaatst gaat worden naar een latere datum in het seizoen. Hetzij in Eindhoven, hetzij ergens anders. Op 3 december is er wel een GP van de RSB in Papendrecht. Wie belangstelling heeft kan informatie vinden op de RSB website en het mij laten weten.

Tot slot een goed bericht. Wat ik wel direct zie staan op de KNSB website bij jeugd : Arne winnaar internet GP! En als je dan de moeite neemt het verslag te lezen zie je dat Wiggert daar 2e is geworden met evenveel punten maar een iets mindere progressieve score. Jongens, pardon, heren, gefeliciteerd!

 

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *