K V1 – Charlois Europoort V2 (verslag)

Krimpen V1- Charlois Europoort V 2 2-2 een vreemde wedstrijd

Maandagavond 20.00 uur heet ik onze gasten van Charlois Europoort V 2 welkom. Achter het bord bij Krimpen V 1 zit één speler. Ik sta er voor en bord 1 en 2 zijn (nog) niet aanwezig. Aan het eerste bord  doet Julian van Overdam, rating 2419, zijn eerste zet voor het tweede team van CE!!!  De klok van Marius Strijdhorst (bord 2) gaat aan. Na 10 minuten komt Frans Vreugdenhil binnen en begint zijn partij. Marius had ik afgelopen zaterdag nog gesproken bij de KNSB wedstrijd en aangegeven dat ik op hem reken. Hij zal de bus wel gemist hebben. Dat bleek echter niet het geval. Marius speelde die avond met het achttal van Krimpen 2 bij De IJssel 2! Ik heb mij dat niet gerealiseerd en Marius heeft  mij dat niet verteld. Na 35 minuten besluit ik Harold van Dijk de plaats van Marius in te laten nemen. Tegenstander Angelique Osinga had ik daarvan al eerder op de hoogte gebracht. Harold gaf aan dat hij nog een afspraak had, maar dat was volgens hem geen probleem. Hij speelt toch altijd snel. Harold deed 3 zetten en ging naar zijn afspraak. Met nog 13 minuten op de klok nam Harold weer achter het bord plaats. Frans Vreugdenhil was op dat moment bijna klaar met zijn partij. Hij werd door Julian van Overdam volledig overklast. Twee sterke lopers in combinatie met een gedekte vrijpion was te veel voor hem. Julian maakte het mooi uit met een torenoffer op f7. Doordat de koning op g8 stond kwam na het aannemen van de toren Lxe6 en de zwarte toren op f7 valt.

Ik wikkelde af naar een eindspel met de actievere stukken. Toen pion c6 viel was het nog een kwestie van tijd. Dat werd het ook doordat Pearl Uyttenhove vervolgens zijn vlag liet vallen.

Harold had inmiddels een toren geofferd tegen loper en pion. Een ingewikkelde stelling die Angelique veel tijd kostte. Zij had nog geen 5 minuten meer toen Harold er nog 12 had! Harold won er nog een pion bij en won het eindspel van Loper en vier pionnen tegen Toren en twee pionnen netjes.

Henny Versteeg stond na dameruil iets minder. Hij bood twee maal remise aan maar dat werd geweigerd. Het witte paard was in die stelling sterker dan de zwarte loper. Uiteindelijk viel ook nog zijn vlag. Einduitslag 2-2.

Hans van Nieuwenhuizen

KV1 RSB Charlois Europoort V 2
Frans Vreugdenhil Julian van Overdam01
Harold van DijkAngelique Osinga10
Henny VersteegEduard Smits01
Hans van NieuwenhuizenPearl Uyttenhove01
Resultaat22

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *