K V1 – DORDRECHT V2

Viertal komt terug van 2-0 achterstand

Nee, de start was niet zo best in onze eerste thuiswedstrijd. Arie moest na torenverlies al vrij snel de koning omleggen. Een uur later kon ik na een dramatisch slecht gespeelde partij hetzelfde doen na een vork overzien te hebben in een overigens allang verloren stand waarin ik een paard miste die ik na insluiting verloren had zien gaan. Tot dan hoopte ik nog op een wondertje maar dat gebeurde dus niet. Na het drama bij RSR Ivoren Toren opnieuw een slechte beurt van de teamleider.

In tijden waarin de ene voetbaltrainer na de andere de laan uit vliegt wegens tegenvallende resultaten (deze week nog Marinus Dijkhuizen bij Cambuur!) moet ik nu vrezen voor mijn ontslag als teamleider. Ik hoor het wel na de bestuursvergadering die binnenkort plaatsvindt.

2-0 achter met de rust dus. Daarna verder met Leo die een goede stand met pluspion rustig en bedachtzaam steeds verder wist uit te bouwen tot hij verdient het punt kon bijschrijven. Mooi gedaan! Ik dacht toen dat de eer daarmee gered was want voor de kansen van Rob, die tegen twee verbonden vrijpionnen aankeek, gaf ik niet veel. Even later waren die pionnen echter van het bord verdwenen; hoe dat gebeurde heb ik niet gezien. Daarmee resteerde ineens een stand die heel erg deed denken aan het slot van zijn partij in onze ontmoeting met RSR Ivoren Toren.  Ieder drie pionnen met een toren voor de een en een loper voor de ander die Rob als loperpartij knap remise wist te houden.

Maar nu was het andersom: Rob had de toren en moest tegenstander good old Hans Boersma het met de loper remise zien te houden. En dat lukte hem niet. Bravo voor Rob die zo het eerste matchpunt voor het viertal binnenbracht.

Theo Heukels, teamleider (hoe lang nog?)

WordPress Tables Plugin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *