K V2 – de IJssel V1 (met verslag van Joost)

Peter de Weert was vorige week de arbiter, niet Peter de Weerd of Kees de Weerd. Hierbij als nog de rectificatie voor Peter de Weert. Nu genoeg over Peter de Weert. Dit keer hadden we Thomas als arbiter, al moest hij ook zelf spelen. Hij had misschien ook een arbiter kunnen regelen. Ik weet het niet. Misschien had hij de verkeerde Peter de Weerd gebeld?

We schoven aan, Thomas stak van wal met een korte introductie. We namen plaats, gingen van start en de stukken schoven over de borden. Tussen de vingers van Thomas tegenstander rolde een sjekkie rustig op en neer. Was een tijd geleden dat ik iemand een sjekkie heb zien draaien, maar de manier waarop was zeer relax . Je zou er bijna zelf eentje opsteken. Ik zat weer naast thomas op bord 4 en zag uit mijn ooghoek dat hij zeer stroef opende. Daarnaast zat David. David is geen schaker, David is een bankschroef. In ieder geval, als je het afzet tegen de andere 3 uit ons team. Eentje die met alle bedachtzaamheid, zet voor zet, draai voor draai zijn tegenstander vast zet. Dit deed hij ook vanavond weer . Daarnaast zat Michel op bord 1, hij ging remise spelen, dit keer wist hij het wel van te voren. Voordat ik in het middenspel was beland. Zat Michel zijn partij te analyseren.

Na 20 zetten keek ik nog eens goed naar de stelling. Weer een gelijkwaardige stelling. Naast mij tikte de klok van Thomas. Langzaam kwam hij op gang vanavond. Uiteindelijk koos Thomas toch maar de aanval en won.

Peter Glissenaar liep al nee-schuddend langs. Eigenlijk doet hij dat altijd en eigenlijk altijd vraagt hij na afloop, wat ik aan het doen was. Helaas heeft hij meestal gelijk. Maar vandaag was het anders. Na afloop even de partij door de computer gehaald en geen blunder, geen mistakes alleen 5 inaccuracy. Heb gelijk maar een e-mailtje naar Peter Gestuurd. Misschien dat hij wat ideeën kan overnemen.

Weer een topprestatie. Trouwens Michel speelde met zwart en beweerde na afloop te gaan vlammen als hij met wit heeft. We will see!!!

Tot in het nieuwe jaar!

KRIMPEN V2DE IJSSEL V1
Cappellen M. vanPavoordt F. van de½ – ½
Berendsen D.Visser F.1- 0
Boeren P.A.T.Wouden G. van der 1 – 0
Valk J. van derVeld J. m ’t1 – 0
Resultaat3 – ½

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “K V2 – de IJssel V1 (met verslag van Joost)”

Show Buttons
Hide Buttons