K-V2-RSB – 3 TORENS V1 (door Joost van der Valk)

Tegenstander: 3 Torens

Iets wat laat namen we plaats achter de borden die 1 tot 4 genummerd, in alle stilte lagen te wachten. De tegenstanders namen plaats en oogde zeer vriendelijk. De eerste zetten werden gespeeld. Ik zat naast Thomas en keek naar de stroef ogende opening. ‘ hij zal wel weten wat hij doet’ dacht ik. Een paar zetten later zag het er niet veel beter uit. Naast hem zat David op bord 3. Hij zat rustig in gedachten en keek naar het bord, meer valt er niet over te melden. Hij stond beter, in ieder geval, dat dacht ik. Op bord 1 zat Michel die remise ging spelen, op dit moment wist hij het zelf nog niet en hij dacht dat hij ging winnen. Achteraf praten is makkelijk. Thomas stond op dat moment nog slechter niet wetende, dat over een paar zetten, zijn tegenstander afstand ging doen van zijn dame. Op bord 4 zat ik. We stonden gelijk. Of dat echt zo was weet ik niet, maar het is de makkelijkste manier van oordelen. Scheelt stress want je hoeft je nergens druk om te maken. Achteraf was dit ook zo. Zal wel weer een gevalletje law of attraction zijn.

Halverwege de avond keek ik bij David over zijn schouder. De koning van zijn tegenstander was aan de wandel gegaan. Wat er daarna is gebeurd is mij een raadsel. Ben halverwege de avond een biertje gaan drinken om naar mijn eigen partij te kijken. Even later schoof David aan, hij zei dat hij had gewonnen. We stonden 2-0 voor. Super blij waren we. 10 minuten later schoof Thomas aan met een overwinnen op zak. Hij vertelde dat hij een dame had gewonnen. Thomas was er gelukkig mee.

Op Michel moesten we wachten. Hij zat aan bord 1 en gebruikte zijn tijd goed. Ik ging kijken maar toen ik een blik op het bord wierp waren ze tot een remise gekomen. Het was een bloedstollende avond die we winnend afsloten.

Dank aan Peter de Weert die het arbitrale gedeelte voor zijn rekening nam. Hij deed dit zeer sterk en had door zijn ervaring alles onder controle.16 december mogen we weer spelen. Thuis tegen De IJssel. Weer thuis dus.

Joost van der Valk

K-V2-RSB3 TORENS V1
1M.van CappellenM.J.M. van Vaalen½
2David BerendsenM. van der Linde10
3Thoams BoerenJ.J. Gerkens10
4Joost van der ValkJ. Berghout10
Resultaat½

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “K-V2-RSB – 3 TORENS V1 (door Joost van der Valk)”