K1-KNSB – Dordrecht

Teleurstellende start Krimpen 1

De eerste wedstrijd tegen Dordrecht is met 3-5 verloren gegaan. Vooraf dachten we met een gelijkwaardig team te maken te hebben. Iets wat tijdens de wedstrijd zo bleek te zijn, maar wat we helaas niet in de einduitslag terugvinden.

Aan bord 1 had de jeugdkampioen van Nederland Wiggert Pols een pion geofferd voor het loperpaar en wat activiteit. Op het cruciale punt in de partij besloot hij nog een pion te offeren, met zetherhaling als gevolg. Remise met zwart aan bord 1 is een goed resultaat. Harold van Dijk kon met wit zijn favoriete systeem tegen het Frans van Lennard den Boer spelen. De bekende slechte Franse loper was ook hier het thema waarop Harold zijn plan baseerde. Lennard kwam met de standaard breekzet f6 en dat leek hem terug te brengen in de partij. Even later nam Harold te veel risico met een wat kale koning. Lennard maakte het nauwkeurig af en bezorgde de Krimpenaar een pijnlijke nederlaag. Kevin Nguyen is terug van weggeweest en moest direct aan de bak tegen IM Mark Timmermans. Mark zette de partij rustig op en liet Kevin het tegenspel zoeken. Wat later verloor Kevin een pion en kon daar niet voldoende tegenspel voor verkrijgen. Kevin heeft het nog lang volgehouden maar de techniek van Mark was onberispelijk, ook hier een Krimpense nederlaag. Aan bord 4 speelde Peter Glissenaar tegen Joop de Jong en wist voordeel te bereiken. Hij schakelde over naar een lopereindspel waarbij Joop een geïsoleerde dubbelpion had. Peter moest in remise berusten toen de dubbelpion werd gecompenseerd door een sterke positie van de zwarte koning. Aan bord 5 streed Marcel Glissenaar uit een mindere stelling naar een zeer goede positie. Helaas zette hij op het moment suprême niet door met een stukoffer. Hierdoor draaide de partij voor de 2ekeer en nu definitief in het voordeel van de Dordtenaar. Arne Pols had met goed spel zijn tegenstander onder druk gekregen en leek te gaan winnen. In het eindspel wist Roland van Keeken een mooie afwikkeling naar een ongelijk lopereindspel te bewerkstelligen. Een toren geeft ongedekt schaak op h1 en na het slaan van de toren volgde Ld5+ met het terugwinnen van de witte toren op c6. Arne speelde in het teambelang nog enige zetten door maar het eindspel was en bleef potremise. Lucas Nguyen speelde tegen oud-Krimpenaar Iwahn Apon. Lucas accepteerde een geïsoleerde pion voor actief stukkenspel. Het evenwicht werd in deze partij niet verstoord, met remise als logisch gevolg. Clubkampioen Floris Doolaard wist aan bord 8 de enige Krimpense overwinning van deze middag te boeken. Vanuit de opening bouwde hij een prachtige aanvalsstelling op. Toen er 2 witte vrijpionnen op f5 en e6 verschenen was de zwarte positie onhoudbaar geworden. Enkele zetten later was het enige Krimpense punt binnengehaald.

Al met al een wedstrijd waar we de kansen niet hebben benut en onze tegenstanders wel. Volgende ronde tegen Stukkenjagers 2, een van de titelkandidaten.

Krimpen aan den IJssel Dordrecht
Pols , W. (Wiggert) Wilde de, R. (Rik) ½ – ½
Dijk van, H. (Harold) Boer den, L. (Lennard) 0 – 1
Nguyen , K. (Kevin) Timmermans , M.A. (Mark) 0 – 1
Glissenaar , P. (Peter) Jong de, J. (Joop) ½ – ½
Glissenaar , M.B. (Marcel) Hennekes, J. (Jacques) 0 – 1
Pols , A.A. (Arne) Keeken van, R. (Roland) ½ – ½
Nguyen , L.D.H. (Lucas) Apon , H. (Iwahn) ½ – ½
Doolaard , F.P. (Floris) Oevelen van, P. (Peter) 1 – 0
Resultaat  3 – 5

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *