K1-RSB – Erasmus 1

Krimpen 1 RSB nipt langs Erasmus 1 met 4,5-3,5

Krimpen 1 blijft het goed doen in de Hoofdklasse RSB. Erasmus 1 werd met 4,5-3,5 verslagen in een spannende wedstrijd.
Ik was zelf als eerste klaar. Ik wikkelde af naar een eindspel met een pion meer. De beide verbonden pionnen op de damevleugel waren niet te stoppen (1-0). Ik kon dan ook geen enkel excuus bedenken om niet het verslag te maken. U zult het dus weer met mijn bevindingen moeten doen.
Wiggert Pols speelde weer een prachtige partij. Hij kwam weliswaar een pion achter, maar de tegenstander had na 24 zetten nog 6 minuten en na 29 zetten nog maar 2 minuten bedenktijd op de klok. Toen hij ook nog de kwaliteit had ingeleverd maakte Wiggert de partij fraai uit (2-0).
Vervolgens deelde Peter Glissenaar het punt. Hij kwam bij de afruil naar het eindspel met paard tegen loper weliswaar een pion achter, maar de centrale positie van de koning met het rondhuppelende paard waren voldoende voor het halve ei. Floris Doolaard speelde weer agressief en kreeg een toren tegen paard met twee pionnen. Ook hij remiseerde na overleg met de teamleider. Bert ten Wolde werd volledig overspeeld en heeft eigenlijk geen kans gehad op enig succes. Snel raakte hij een pion achter en dat werden er later twee zonder enige compensatie (3-2). Michel van Cappellen kreeg een veel belovende stelling met een pionnenmeerderheid op de damevleugel. Toen hij echter een kwaliteit inleverde was er geen houden meer aan. Uiteindelijk viel nog zijn vlag. De wedstrijd was weer in evenwicht (3-3). Hans Ranft stond de hele partij iets minder. Hij belandde bewust in een toreneindspel met drie tegen vier pionnen. Door de goede positie van de koning was dat echter niet voldoende voor de tegenpartij om de partij tot winst te voeren. Met een gelijke stand was alleen Diederick Casteleijn nog bezig. Zijn tegenstander had na 21 zetten nog maar 3 minuten bedenktijd op de klok. Het duurde echter nog lang voor Diederick een stuk veroverde. Het eindspel werd door hem onder grote publieke belangstelling bekwaam naar winst gevoerd.

Met 12 matchpunten uit 8 wedstrijden staan wij er niet slecht voor. In de loop van deze week zullen wij wel weer voorbij gegaan worden door Charlois Europoort en Dordrecht. Deze teams komen deze week nog in actie. Winnen deze teams beiden niet, dan wordt het nog spannend in de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Hans van Nieuwenhuizen
teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *