K1 RSB – Messemaker 1847-1

Goede start Krimpen 1 in hoofdklasse RSB

Na een spannende wedstrijd tegen Messemaker 1 heeft Krimpen 1 de punten in eigen huisgehouden. Een 5-3 eindstand was het resultaat.

Ik kwam niet goed uit de opening. De loper van de witte velden kon ik maar moeilijk in het spel brengen. Passief spel was noodzakelijk. Wit offerde een kwaliteit voor sterke pionnen in het centrum. Aangezien wit niet zag hoe verder te komen ruilde hij een paard tegen de bewuste loper en offerde vervolgens nog een stuk. Met een toren tegen de sterke centrumpionnen kon ik niet anders dan zetherhaling afdwingen. Remise dus.

Michel speelde weer Evans gambiet. De geofferde pion zag hij niet meer terug tot in het eindspel met elk twee torens en twee stukken. De lopers van de tegenstander waren gevaarlijker dan de twee paarden van Michel. Toen hij dacht de pion terug te winnen kostte dat een stuk en de partij.

Bert van Brussel kwam snel een pion voor. Toen hij ook nog door een schijnoffer een vol stuk veroverde was de stand met 1,5-1,5 weer in evenwicht.

Marcel de Ruiter speelde een mooie aanvalspartij. De aanval sloeg door en wij stonden weer voor.

Diederick Casteleijn kwam een pion achter en de zwarte stelling zag er ook niet goed uit. De sterke Erik Hennink (rating 2151) voerde dit bekwaam naar winst (2,5-2,5).

Met nog drie partijen te gaan kon het nog alle kanten op. Floris Doolaard stond een pion achter in het eindspel, maar had zeker nog remisekansen. Harold van Dijk speelde weer een scherpe partij en had een toren tegen loper en pion. De pionnen van de tegenstander waren echter aan een  zeer gevaarlijke opmars bezig. Ronald Sparreboom had een stuk genomen tegen twee pionnen, maar kreeg een zeer gevaarlijke koningsaanval over zich heen.

Alles pakte echter goed voor ons uit. De tegenstander van Ronald ging door zijn vlag. Floris hield het eindspel van dame, loper  en vier pionnen tegen dame, loper en drie pionnen door zetherhaling c.q. eeuwig schaak  remise.

Harold veroverde als een ware goochelaar de  opgemarcheerde pionnen en won fraai.

Al met al een toch nog ruime 5-3 overwinning voor Krimpen 1!

 

WordPress Tables Plugin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “K1 RSB – Messemaker 1847-1”