K1-RSB – RSR Ivoren Toren

Eerste volle winst Krimpen 1 RSB

Tegen RSR Ivoren Toren 1 werd met 4,5-3,5 gewonnen. Wij kwamen al snel met 0-2 achter. Wiggert Pols gaf een pion weg op f4 waarna zijn stelling instortte. Floris Doolaard wist dat de variant die hij speelde niet goed was, maar deed dit toch. Het menselijk brein is onvoorspelbaar. Gelukkig waren dat de enige nederlagen.

Harold van Dijk raapte eerst een stuk en later nog meer materiaal op. Dat resulteerde uiteraard in een vol punt voor ons. Michel van Cappellen remiseerde vervolgens. Na een wilde opening bleef er een gesloten stelling over die beide spelers geen kans op de overwinning bood. Ook bij Hans Ranft werd tot remise besloten. Hans had weliswaar een pion meer, maar de actieve stelling van de tegenstander zorgde er voor dat Hans niets met zijn pluspion kon doen. Hij moest nog zorgvuldig verdedigen om het halve punt binnen te halen. Ik kwam ook niet verder dan remise tegen oud clublid van Krimpen Wil Sparreboom. Mijn goede stelling in het toreneindspel was, nadat ik al eerder remise had afgeslagen, niet voldoende voor de winst. Bert ten Wolde speelde een uitstekende partij. Hij sloot een toren in en de tegenstander kon kiezen tussen de kwaliteit geven of een vol stuk. De kwaliteit was voldoende. Bert maakte de partij af met  een leuke matwending (3,5-3,5).

Diederick Casteleijn speelde een prima partij. Hij won een pion en in tijdnood van beide spelers voerde hij het toreneindspel vakkundig naar winst. Daar heb ik nog hard voor moeten werken. In tijdnood vroeg Diederick namelijk of ik de zetten verder wilde noteren. Ik heb er meer op zijn notatiebiljet gezet dan hij zelf had gedaan.

Een fraaie 4,5-3,5 overwinning was binnen. Na de nederlaag tegen Dordrecht was dat ook wel noodzakelijk want in deze afdeling degraderen maar liefst vier teams!

Hans van Nieuwenhuizen

teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *