K1 – RSB – Spijkenisse 1

Krimpen 1 kansloos onderuit tegen Spijkenisse 1 RSB

In de Hoofdklasse RSB verloor Krimpen 1 zijn wedstrijd tegen titelkandidaat Spijkenisse 1 met 1-7. Een nederlaag was te verwachten, maar 1-7 is wel een enorm pak slaag. 

Bert van Brussel was snel klaar. Hij behandelde de opening niet goed. Na ruilen van de lichte stukken kwamen dame en toren zijn stelling binnendringen en was er geen houden meer aan.

Ik was zelf verantwoordelijk voor de 0-2. Met zwart kwam ik niet los in de opening en werd gedwongen materiaal in te leveren. Zonder enige compensatie restte slechts opgeven.

Michel van Cappellen veroverde een pion, de kwaliteit en vervolgens bleef dame tegen toren in zijn voordeel over. Aangezien de aanval op zijn koning eenvoudig opgevangen kon worden was het punt binnen (1-2).

Hierna voor ons alleen nog maar nederlagen. Floris Doolaard kreeg een aanval over zich heen na een lange rochade. Zijn tegenaanval op de koningsvleugel was te traag. Met een fraaie combinatie met Txb2 maakte Erik Both de partij uit. Ronald Sparreboom kwam in een moeilijke partij een pion achter, maar had zeker compensatie. In tijdnood raakte hij het spoor bijster en plaatste een verkeerd stukoffer waarna het onmiddellijk uit was. 

Harold van Dijk offerde een stuk tegen twee pionnen. Ik denk dat het niet correct was, maar dat is bij hem vaker het geval. Vaak weet hij dan toch de buit binnen te halen, maar na inleveren van eerst een pion en later nog één

Was de stelling niet te houden. Marcel de Ruiter stond de gehele partij licht beter. In het eindspel zette hij zijn stukken verkeerd neer. Op de witte velden werd hij door een binnenkomende dame geveld.

Henny Versteeg bood in het middenspel remise aan. Dat werd geweigerd. Hij wikkelde verkeerd af naar een toreneindspel wat hem een pion kostte. Toen de tweede pion viel gaf hij op. Toren en twee verbonden pionnen tegen een kale toren is niet te houden. Ook hij werd geveld door een binnenkomende dame, maar dan wel op een andere manier. De dame was namelijk Desiree Hamelink. Die in Capelle ‘s-Gravenland wonende dame speelde een thuiswedstrijd met een punt voor de uitspelende partij. 

Hans van Nieuwenhuizen

Krimpen 1 – RSBSpijkenisse 1
Harold van DijkM. van der Linde01
Floris Doolaard6E. Both01
Ronald SparreboomW. Meijer01
Henny VersteegD. Hamelink01
Hans van NieuwenhuizenF. van Buuren01
Marcel de RuiterS. de Wilde01
Michel van CappellenR. Kalkman10
Bert van BrusselR. Koopman01
Resultaat17

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *