K2 – Bar. IJsselmonde 3

Een grote overwinning en nog zou je meer willen!!! 

Hoewel ik niet mee kon spelen, kon ik gelukkig wel al vrij snel na aanvang aanwezig zijn. Met dank aan Hans van Nieuwenhuizen, die de rol van teamleider keurig op zich had genomen, waardoor ik de wedstrijd goed heb kunnen volgen.

Deze keer was het grote overwicht aan ratingpunten vanaf het begin van de avond duidelijk, dus er is ook een duidelijke overwinning geboekt. Na 1½ uur spelen waren een aantal borden al in beslissende fase en op de andere borden zag ik eigenlijk alleen maar stellingen staan, die een voordeel aangaven, in materiaal of positioneel. Dus dan is het wachten op de punten.

Jan Sluiter haalde als eerste het volle punt binnen aan bord 1. Vanuit de opening direct naar de volle winst.

Daarna was er een bijzonder moment in de partij van Jusuf aan bord 3. Hij speelde een onreglementaire zet en had het geluk aan zijn zijde dat de zet die hij toen moest spelen, eigenlijk ook de beste zet was. Daarna stond hij 2 stukken voor en punt 2 kwam op deze manier binnen.

Jos aan bord 6, speelde een partij, waarin het verschil maar niet duidelijk werd. Op het moment dat er enig perspectief leek te gaan ontstaan, werd er tot een puntendeling besloten. En hier dacht ik stiekem, jammer de volle winst, 8-0 dus halen we niet meer.

Daarna werd de betere stand van Remko op bord 2 vertaald in een prima combinatie met een niet te vermijden mat daarin opgenomen. Dus ook hier het volle punt. Borden 1 t/m 3 hadden dus het volle pond behaald en op bord 4 bij Eduard leek het ook goed te gaan. Op bord 8 werden de winstkansen kleiner en kleiner, maar de remise mogelijkheid bleef in zicht.

Thomas aan bord 7 haalde op nieuw het volle punt. Zijn tactiek om eerst een complexe stelling op te bouwen en dan de druk opvoeren en wachten op de fout van de tegenstander bleek opnieuw weer een succesformule. Thomas heeft 5 uit 6 en nog niet verloren!!!

David behaalde aan bord 5 ook door een fraaie combinatie de volle winst en poetst daarmee zijn puntentotaal weer op.

Aan bord 4 was wat misgegaan en Eduard kon zelfs geen puntendeling meer bereiken. Jammer maar er is nog 1 wedstrijd te gaan om dit weer goed te maken.

Donger Chen aan bord 8 speelde te lang door op de volle winst. Tot in het toreneindspel, waarin zij een pion verloor en ook in die situatie het remiseaanbod nog weigerde. Jammer en tegelijk ook wel tekenend voor de strijdvaardigheid, waarmee ze speelde.

WordPress Tables Plugin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *