K2-KNSB – De Drie Torens

Hardhandig welkom in de vierde klasse KNSB voor Krimpen 2

Wel heel gezellig samen met Krimpen 1 een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag. Alleen het resultaat viel niet mee. Een 1-7 nederlaag tegen het op papier sterkste team van de afdeling. Eerlijk is eerlijk, De Drie Torens uit Tilburg was een maatje te groot voor ons. Kees Greevenbosch haalde een keurige remise met zwart. Het evenwicht in de partij werd niet verbroken. Ik had zelf de gehele middag nodig om de remise met zwart te bereiken. Vanuit een mindere stelling kon ik de boel net keepen.

Ik heb dan ook niet veel gezien van de overige partijen. Punten leverden die voor ons niet op.

Hans Blokland stond aanvankelijk zeer goed, doch verrekende zich. Dat kostte een pion en de koning geraakte in een slechte positie.

Bert ten Wolde werd vakkundig van het bord gekegeld. Hij heeft geen kans gehad.

David Berendsen kreeg twee stukken tegen toren en pion. Dat zag er volgens mij nog niet zo slecht uit. Daarna moet er nog iets mis zijn gegaan.

Joop Huijzer stond zeer goed, maar wist daar niet het juiste plan te kiezen. Daarna ging het mis.

Broer Peter bereikte niets met wit. Pas in het eindspel werd zijn stelling steeds beter door de koning snel naar het centrum te brengen. Daarbij koos hij echter het verkeerde veld voor de koning, hetgeen een belangrijke randpion kostte: Txa3 , Txa3, Pc4 schaak en de toren op a3 gaat er af. Daarna ging Peter er ook af.

Meinte Smink hield de stelling in evenwicht tot in het eindspel. Toen hij een pion verloor was de stelling net niet meer te houden.

Al met al werd er helemaal niet zo slecht door ons gespeeld, maar De Drie torens was te sterk en gaf niets weg.

De punten komen nog wel. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Hans van Nieuwenhuizen, teamleider

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *