K2-KNSB – Eindhoven 1

Krimpen 2 KNSB delft onderspit tegen Eindhoven 1 met 2,5-5,5.

Door fysieke perikelen mijnerzijds, wellicht als mosterd na de maaltijd, alsnog een beknopt verslag van bovenstaande wedstrijd. Henny Versteeg behandelde de opening niet goed en werd vakkundig van het bord gezet.
Invaller Lucas Nguyen stond de gehele partij minder en redde het ook niet.
Cor de Zwart bracht tegen voormalig speler van Krimpen Dolf Meijer noodgedwongen een kwaliteitsoffer. Dolf reageerde daar niet adequaat op en Cor maakte het met een fraai combinatie uit.
Marius Strijdhorst had de verkeerde bus naar Krimpen genomen en kwam daardoor ruim een half uur te laat binnen. Eenmaal achter het bord werd hij weggedrukt en verloor kansloos.
Peter van Nieuwenhuizen dreigde in een minder staand eindspel te belanden. Hij trachtte dat te voorkomen door een stukoffer tegen twee pionnen, maar de stelling bleek toch niet te houden.
Ik speelde zelf vanuit een iets mindere stelling na de opening een goede partij. Ik kon twee pionnen veroveren op de damevleugel en dat naar winst voeren. Volgens  Peter Glissenaar een partij uit de losse pols. Die opmerking bleek later op de dag in het ziekenhuis van inzicht door onze voorzitter te getuigen.
Frans Vreugdenhil stond de gehele middag zeer goed. Hij kwam er echter net niet door en moest in remise berusten. 
Michiel Besseling heeft zijn huid aan het eerste bord duur verkocht. Een interessante partij die hij net niet remise kon houden. Als laatste speler moest hij helaas  opgeven.
Al met al een kansloze 2,5-5,5 nederlaag tegen het sterke Eindhoven.

Hans van Nieuwenhuizen
teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *