K2-KNSB – De Rode Loper

Krimpen 2 handhaaft zich in de 4e klasse KNSB

Door een fraaie 5,5-2,5 zege op De Rode Loper heeft Krimpen 2 KNSB de degradatie op het nippertje kunnen voorkomen. De overwinning is geen moment in gevaar geweest. Na 3 uur spelen taxeerde ik de uitslag zelfs op 7-1 voor de onzen. Inmiddels had ik als teamleider het goede voorbeeld gegeven door het eerste punt voor ons door wedstrijdleider Theo Heukels (bedankt Theo!) op te laten tekenen. Ik had druk op de geïsoleerde e4 pion en mijn tegenstander op pion f6. Mijn tegenstander ging krampachtig met zijn zware stukken aan e4 hangen. Toen ik de e-pion kon veroveren ging mijn loperpaar zijn werk doen en was verder materiaalverlies niet meer te voorkomen. Jan Sluiter bracht de 2-0 op het bord. Hij stond steeds overwegend beter en belegerde pion c7. Na ruil van een paard en een toren was het eindspel met twee pionnen meer snel gespeeld. Deze stand bleef op het scorebord tot de tijdnoodfase. Joop Huijzer had aanval na de lange rokade op de koning. Joop veroverde daarbij een pion en schoof de partij netjes uit. Meinte Smink offerde een centrumpion voor een aanvalsstelling. Na ruil van de zware stukken veroverde hij daarbij de pion terug en bleef een remisestelling over (3,5-0,5). David Berendsen kreeg een stukoffer op f7 te verwerken. Dat deed hij bekwaam, want wit heeft dat stuk nooit meer teruggezien. De broodnodige overwinning was een feit. Inmiddels had Bert ten Wolde twee pionnen veroverd. Hij gaf weer een pion terug en maakte het karwei verder goed af (5,5-0,5). Hans Ranft stond als eerste glad gewonnen. Zijn tegenstander mishandelde het Grúnfeld Indisch en raakte twee pionnen kwijt en bleef zitten met een slechte stelling. Hans had zijn dag niet. Zijn voordeel werd steeds minder en uiteindelijk verloor hij nog.

Peter van Nieuwenhuizen bezorgde zijn tegenstander een geïsoleerde pion op d5. Dat soort stellingen is hem normaal wel toevertrouwd. De pion rukte echter onder begeleiding van dame en twee torens op naar d3. Zijdelings werd zijn koning daarbij onder vuur genomen, hetgeen niet meer te verdedigen was.

Jammer is dat Krimpen 1 kampioen is geworden (gefeliciteerd mannen). Volgend seizoen nog twee mensen meer nodig dan dit jaar. De eerste klasse speelt namelijk met 10-tallen. Nog twee broers in Krimpen 1? Ik hoop van niet. Graag geen reacties als “ik hoop ook van niet”.

Hans van Nieuwenhuizen

teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “K2-KNSB – De Rode Loper”