K2-KNSB -Sliedrecht 2

Krimpen 2 KNSB verliest met 2,5-5,5 van titelkandidaat Sliedrecht 2
In de grote zaal van De Pannenkoe heeft Krimpen 2 een nederlaag geleden tegen een op  volledige sterkte uitkomend Sliedrecht 2. Jammer dat ook Krimpen 1 niet thuis speelde, want dan was het gezellig druk geweest. Nu was de zaal maar half gevuld met schakers. Aanvankelijk zag het er helemaal niet slecht uit voor de onzen. Pas na enige uren werd duidelijk dat Sliedrecht 2 voor ons een maatje te groot was. Dat mocht je gezien het ratingverschil ook wel verwachten.
Joop Huijzer deelde al vrij snel het punt met zwart. Op zich niet slecht. Hans Ranft had zijn middag niet. Hij speelt normaal zeer solide, maar raakte vandaag  al snel twee pionnen achter zonder enige compensatie. De stelling was dan ook niet te houden. Michel van Cappellen speelde tegen Kees Wessels. Dat zijn twee spelers die volgens mij schaken alleen leuk vinden als er een enorme rotzooi op het bord ontstaat. Nou, dat was ook het geval. Hoe Michel het presteerde om na 9 zetten alle nog aanwezige witte stukken en pionnen in de beginstand te hebben is voor mij niet te begrijpen. Verloren stond hij op dat moment echter volgens mij bepaald niet. Ergens moet Michel vervolgens de winst gemist hebben. Toen de kruitdamp was opgetrokken resteerde een eindspel met een pion meer voor Michel dat niet te winnen was (1-2).  David Berendsen deed het aanvankelijk niet verkeerd. Naarmate de partij vorderde zag je zijn stelling slechter worden en leverde hij een stuk in. Zelf won ik van Jerry van Rekom. Ik kon een belangrijke pion op e5 veroveren, waarna een gewonnen eindspel op het bord kwam (2-3). Bert ten Wolde had met wit na een aangenomen damegambiet de hele middag een pion minder. Hij heeft het niet helemaal goed aangepakt want de pion zag hij niet meer terug en verloor kansloos. Kees Greevenbosch kreeg een stuk voor twee pionnen. Dat lijkt hoopvol, maar de stelling was zodanig dat de twee pionnen er op een gegeven ogenblik vijf waren. Dat is niet te houden. Uiteindelijk werd hij nog fraai mat gezet. Bij Peter van Nieuwenhuizen werd lange tijd het evenwicht niet verbroken. Er kwam een interessant eindspel op het bord dat ,wellicht ook gezien de stand, remise werd gegeven. Degene die iets probeert verliest waarschijnlijk.
Al met al een ruime nederlaag. Gelukkig verloor Dordrecht 2 van staartploeg Paul Keres 4. Wij staan op beide teams nu twee matchpunten voor, maar van de bordpunten zullen wij het niet moeten hebben. De laatste twee wedstrijden moeten wij dus vol aan de bak!
Hans van Nieuwenhuizen
teamleider
WordPress Tables Plugin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *