K2 KNSB – Zuid Limburg 2

Gelijkspel Krimpen 2 KNSB tegen Zuid- Limburg 2

Het is geen pretje om een verslag te maken van een wedstrijd als je de vorige avond ook als teamleider gespeeld hebt in de RSB. Krimpen 1 speelde op vrijdag namelijk tegen RSR Ivoren Toren. Houd maar eens 16 partijen uit elkaar als je pas na het weekend de verslagen kunt maken! Ik doe echter toch een poging.

Marius Strijdhorst was als eerste klaar. De vijandelijke stukken waren verkeerd geposteerd op de damevleugel. Na een foutje was het punt binnen.

Ik speelde zelf een vlakke partij waarbij het evenwicht niet werd verbroken. Een onvermijdelijke remise was het gevolg.

John van Baarle behaalde een regelmatige overwinning. Hij zette zijn stukken beter neer dan zijn opponent. Een voorsprong van 2,5-0,5 tegen een tegenstander waar wij dachten niet veel kans tegen te hebben.

Daarna kwamen de nederlagen. Michiel Besseling had nog een bord volstukken toen beide spelers nog maar 5 minuten op de klok hadden. Hij bracht een min of meer gedwongen stukoffer tegen twee pionnen. Toen hij de dame moest geven tegen twee torens bleef er een verloren stelling over. Frans Vreugdenhil probeerde de hele middag de opmars van een b-pion tegen te houden. Toen hij onnodig zijn eigen b-pion verloor was het niet meer te houden. Hij gaf op toen hij een stuk verloor. De stand was weer gelijk (2,5-2,5). Er waren nog drie partijen aan de gang die allemaal minder voor ons stonden.

Henny Versteeg hield een toreneindspel met drie tegen twee pionnen netjes remise. Cor de Zwart stond de hele middag zeer gedrongen. Uiteindelijk belandde hij in een eindspel van toren tegen loper en paard. Beiden hadden nog drie pionnen die tegenover elkaar stonden. Cor hield die stelling mooi remise. Peter van Nieuwenhuizen was nog als laatste van de 34 borden bezig. Het pionneneindspel van loper tegen paard hield ook hij remise.

Uitslag 4-4, waar wij vooraf voor zouden hebben getekend. Wij staan nog maar één bordpunt achter De Combinatie 1 en De Stukkenjagers 2. Beiden teams krijgen wij nog dus er zijn nog kansen op handhaving in deze sterke klasse.

Hans van Nieuwenhuizen

KRIMPEN 2 ZUID LIMBURG 2
Besseling, M.T. (Michiel)2134Peerlings, C.C.L. (Camiel)21550-1
Zwart de, C. (Cor)2004Baltic, F. (Fatih)2166½-½
Baarle van, C.J. (John)2126Temmink, H.H. (Henk)21161-0
Versteeg, H.J. (Henny)1908Stuemer, P. (Paul)2112½-½
Nieuwenhuizen van, P.R. (Peter)1958Bachaus, S. (Sander)2015½-½
Nieuwenhuizen van, J.H. (Hans)1925Zwet van der, B.W. (Bart)2054½-½
Vreugdenhil, F. (Frans)1918Winkels, M.P.M. (Marcel)19500-1
Strijdhorst, M. (Marius)1913Lemmers, R.M.T. (Ruud)20571-0
Gemiddelde Rating:1986Gemiddelde Rating:20784-4

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *