K2 RSB ronde 1

Achttal Krimpen 2 RSB goed uit de startblokken

Ons tweede achttal heeft een mooie overwinning behaald met 5,5- 2,5 tegen SOF/DZP. Dat lag ook wel in de lijn der verwachtingen als je het ratingverschil bekijkt. Wij hadden gemiddeld ruim 100 ratingpunten meer.

Eduard Hoogenboom  verpulverde oud CSV speler Bas Koote. Op de damevleugel zorgden twee sterke lopers voor kwaliteitswinst en een pion. Door de slechte zwarte positie van de stukken was het snel 1-0. Ik tekende zelf voor de 2-0 doordat mijn tegenstander het wel heel passief aanpakte. Na dameruil bleef er een gewonnen eindspel over. Kees Greevenbosch won in een Spaanse partij pion e5 waarna de rest techniek was. Een mooie 3-0 voorsprong, waardoor de wedstrijd eigenlijk beslist was. Thomas Boeren stond aanvankelijk minder. Hij knokte zich mooi uit de zorgen waarna een toreneindspel met een gelijk aantal pionnen tot remise leidde. Beiden speelden wel door tot er alleen twee kale koningen op het bord stonden. Henny Versteeg is dit seizoen nog niet erg gelukkig. Hij verpest goede stellingen. Nu ging het zelfs gauw mis. In slechte stelling knokte hij zich terug. Net toen zijn stelling er weer een beetje normaal uit begon te zien bracht een koningsaanval de beslissing. Zijn stukken stonden niet goed om de aanval te pareren (1,5-3,5). Bert ten Wolde speelde een partij waarbij het evenwicht niet verbroken werd een remise was het logische gevolg. Arthur Rongen kreeg een toren tegen loper en pion. De stelling zat helemaal dicht zodat hij in remise moest berusten (4,5- 2,5). Na een paar zetten stond Michel van Cappellen al helemaal verloren. Hij verdedigde zich taai. In slechte stelling gaf hij ook nog een toren weg, die de tegenstander verzuimde te nemen. Dat ging niet met een toren, maar wel met de dame. Michel ging met dame en toren vervolgens richting vijandelijke koning die op de onderste rij de beslissing bracht. Een goede overwinning van Krimpen 2.

Ik heb deze wedstrijd het stokje overgenomen als teamleider van Adri van der Waal die zijn avond heeft doorgebracht in de Kuip bij het Nederlands voetbalelftal.

Hans van Nieuwenhuizen

Wnd teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *