K2 RSB – RSR Ivoren Toren 2

Krimpen 2 ook in de 4e ronde weer heel sterk, 5½-2½.

We zijn op weg naar een heel spannende finale van het seizoen 2019-2020. Opnieuw weer een duidelijke overwinning, nu tegen één van de betere tegenstanders in Klasse 2C, zijnde RSR Ivoren Toren 2 met een gemiddelde rating van 1726. Joop Elderhorst hebben we deze keer afgestaan aan ons hoogstgeplaatste viertal. In deze wedstrijd hebben we Alan Bakija laten debuteren op bord 4 en hij heeft dat uitstekend gedaan met een zekere overwinning tegen Paul Dekker met een rating van 1741.

Anders gezegd Krimpen 2 is weer een stukje sterker geworden. 

Marius was net op tijd aanwezig en begon zoals gebruikelijk zijn partij weer heel complex te maken. Meestal lukt hem dan prima om de complexiteit beter te behandelen dan zijn tegenstander, maar deze keer leek het weer goed te gaan maar nu vond Arjen Klop een prima zet met zijn loper, waarmee Marius in het ongewisse kwam en uiteindelijk toch de winst aan zijn tegenstander moest laten.

Jan heeft een reglementaire winst gekregen omdat zijn tegenstander niet is opgekomen. Jammer.

Remko heeft alles gedaan om tot een overwinning te komen, maar dat lukte niet en dus moest hij met remise genoegen nemen tegen een sterke Arend Bongers.

Alan Bakija heeft in zijn partij duidelijk laten zien dat hij de tegenstand in deze klasse prima aan kan. In zijn partij steeds aan de goede kant van het bord gezeten en resoluut de overwinning binnen gehaald. Prima gedaan.

David heeft zijn partij weer prima opgezet en in het middenspel de positionele voorsprong weten te bereiken. Vervolgens heeft hij met een mooie combinatie zijn tegenstander overrompeld. Prima!

Kees heeft in een prima partij steeds ietsje beter gestaan maar onvoldoende om tot winst te komen, remise dus.

Eduard heeft alles in het werk gesteld om tegen een sterke Evert Mulder de winst te behalen. Dat leek te lukken maar het eindspel was toch te moeilijk om de winst daadwerkelijk te pakken. Niettemin een prima resultaat, een remise tegen Evert.

Thomas heeft opnieuw weer een winst geboekt in een fase van opperste tijdnood. Nog veel zetten nodig gehad vanaf het moment dat hij slechts 19 sec op de klok had staan. Maar het lukt hem weer, Prima!

Met de onderstaande spelers hebben we de wedstrijd gespeeld tegen RSR Ivoren Toren 2.

K2 RSBRSR Ivoren Toren 2
1Marius Strijdhorst (1925)     Arjen Klop (1782)     0 – 1
2Jan Sluiter (1872)           Bahman Radfar (1721) 1 – 0 R
3Remko Moerkerken (1860) Arend Bongers (1783)                      ½ – ½
4Alan Bakija (1749)    Paul Dekker (1741) 1 – 0
5David Berendsen (1770) Wouter Scheffer (1685)1 – 0
6Kees Greevenbosch (1792)   Arrian Rutten (1670) ½ – ½
7Eduard Hoogenboom (1715)  Evert Mulder (1833)   ½ – ½
8Thomas Boeren (1683) Leo Veth (1641)         1 – 0
Resultaat5½ – 2½

De volgende wedstrijd is uit op donderdag 20 februari tegen Fianchetto/HZPS 2
  1.                               

  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *