K3 – RSR Ivoren Toren 4

Winst Krimpen 3 – RSR Ivoren Toren 4

WordPress Tables Plugin

De thuiswedstrijd tegen RSR Ivoren Toren 4 is maandag 6 november gespeeld en het werd een avond waarin Krimpen 3 duidelijk heeft laten zien dat er dit seizoen opnieuw een team staat dat zoekt naar de mogelijkheden. Na Onésimus, die we in de 1e ronde hebben gehad, gaan we nu van wedstrijd naar wedstrijd bouwen aan een mooi seizoen.

Het begin van deze wedstrijd, verliep even onduidelijk, hoewel Jan Buis en Theo Heukels alles in het werk gesteld hebben om de late binnenkomst van de teamcaptain op te vangen. Dank hiervoor en tegelijkertijd de afspraak gemaakt om de opstelling naar onze vaste scheidsrechter Theo Heukels door te sturen. Helaas was het voor Joost niet mogelijk bij de start aanwezig te zijn, maar wel een aantal minuten later gelukkig. Arne Pols heeft een belangrijke bijdrage geleverd met teksten voor dit verslag. Prima, dank je wel Arne.

De wedstrijd begon ca. 20.00 uur en ook nu ontwikkelde op vrijwel alle borden een leuk potje schaak. Nadat de openingsfase was gespeeld, bleek dat Joost niet helemaal in de gewenste situatie terecht was gekomen en helaas al vrij snel werd hij in een matnet, dat Angelo Ayala had ontwikkeld,  gevangen. Jammer volgende keer beter.

Aan bord 1 werd het spannend en werd met ‘stukken gesmeten’. Wit heeft uiteindelijk een stukoffer gebracht, waardoor zwart goed moest verdedigen. Maar dat is aan Kees wel toevertrouwd en hij haalde vrij snel het volle punt binnen. Aan bord 2 koos Eduard weer voor de aanval tegen de kort gerokeerde zwarte koning. Deze partij leek op de glanspartij, die Eduard speelde tegen Onésimus en ook nu wist hij de volle winst weer te behalen. Aan bord 3 speelde David tegen de b4-opening. Hij zocht naar mogelijkheden in het centrum, maar uiteindelijk kwam er een stand op het bord van een Dame tegen 2 torens. Het is een puntendeling geworden en zo blijft David moeite hebben om de beloofde winst te bereiken. Maar dat gaat hij vast nog waarmaken in een volgende teamwedstrijd.

Aan bord 4 was Jos erg ontevreden over zijn spel. Toch bleef zijn tegenstander geïmponeerd en bood na verloop van tijd remise aan. Daar ging Jos snel op in. Aan bord 5 speelde ik ook een ongelukkige opening, maar in het middenspel wist ik een stukkenruil te bereiken, waardoor ik meer vat kreeg op de stelling en een pion winst wist te bereiken. Daarna heb ik wellicht niet op de snelste wijze doorgespeeld naar de winst, maar wel vol vertrouwen in de goede afloop. Aan bord 6 speelde Jan in zijn vertrouwde d4 opzet een solide pot. Komt een pionnetje voor, maar weet dit niet om te zetten naar winst, remise dus. Aan bord 7 speelt Thomas een sterke partij en in een prima eindspel bereikt Thomas de winst.
Volgende wedstrijd tegen Moerkapelle uit op vrijdag 1 december.

Teamleider Adri van der Waal

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *