KNSB Krimpen 1 eindigt op derde plaats in klasse 1B

Krimpen heeft het seizoen in klasse 1B afgesloten met een overwinning tegen Groninger Combinatie 2: 5.5 – 4.5. We stonden de hele wedstrijd aan de goede kant van de streep, maar in de eindfase werd het nog spannend. Maar gelukkig wist Stefan een betere stelling te verzilveren en maakten Rhys en Arie remise (beide vanuit betere stellingen). 

Dit seizoen maakte we een valse start; uit de eerste vier wedstrijden werd slecht één keer gewonnen. Mede oorzaak was dat we in die wedstrijden vaak een beroep moesten doen op invallers. Bij deze, invallers (Kiri, Frits, Peter, Arthur) bedankt! Zonder jullie was dit mooie resultaat niet mogelijk geweest. Daarna begon de machine te draaien en wisten we overtuigende overwinningen te behalen. Ook speelden we gelijk tegen de sterke nummer 2. 

Rhys Arnold was de échte uitblinker van het seizoen. Met een prachtige score van 7 uit 9 (niet verloren) haalde hij een TPR van 2437. Ook vader Stefan speelde een sterk seizoen met 6 uit 9 en een TPR van 2300. Wederom empirisch bewijs dat schaken in de genen zit?!

De rest speelde een constant seizoen waardoor er geen échte slechte resultaten bij zaten. Kortom, een stabiel team. Hopelijk kunnen we dit team behouden. Met een beetje meer geluk kunnen we wellicht meedoen om de hoogste plaatsen! 

Zie hier voor alle uitslagen van Krimpen en individuele resultaten: https://knsb.netstand.nl/teams/view/4505

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *